Visszalép egyéniben Fekete-Győr András

MN

2018. április 2., hétfő 12:50, frissítve: hétfő 18:52

Visszalép az egyéni körzetében Fekete-Győr András, a Momentum elnöke – ezt ő maga jelentette be Facebook-oldalán. Magyarázatul annyit közölt, hogy megbízást adtak a Mediánnak, hogy a belvárosi körzetben készítsen felmérést arról, ki a legesélyesebb ellenzéki jelölt, ebben pedig orrhosszal ugyan, de V. Naszályi Márta, a Párbeszéd politikusa nyert. 

„A sok ezer választókerületi szimpatizánsomat arra kérem: ne csüggedjetek, így lesz jó mindannyiunknak, a listán pedig szavazzatok a Momentum-generációra! Listavezetőként azért fogok dolgozni, hogy ne kelljen innen elmenni, és hogy érdemes legyen hazajönni” – írta üzenetében Fekete-Győr.

 
A Medián felmérésének eredménye, melyet Fekete-Győr a közösségi oldalán hozott nyilvánosságra
Facebook
 

Ugyanebben a választókerületben bő egy hete lépett vissza egy másik, korábban esélyesnek gondolt ellenzéki jelölt, az Együtt színeiben politizáló Juhász Péter, aki példamutatónak véli a hozzá hasonlóan visszalépő momentumos Fekete-Győr András bejelentését, ugyanakkor figyelmeztet, több körzetben hasonló együttműködésre lenne szükség. A két visszalépéssel jókorát nőhettek V. Naszályi Márta esélyei. Ellenfele kormánypárti oldalról a KDNP-s Hollik István lesz.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.