Visszalép Mesterházy Attila

2018. február 1., csütörtök 18:18, frissítve: csütörtök 20:51

Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt korábbi elnöke visszalép a tavaszi választáson függetlenként induló Kész Zoltán javára Veszprémben. Ezt maga Mesterházy jelentette be Kész és a Viszlát, Kétharmad! mozgalom közös rendezvényén.

Azt is elmondta: közösen úgy ítélték meg, hogy a városban, ahol elbukott a Fidesz kétharmada, nagyobb esélye van egy független jelöltnek, mint egy pártpolitikusnak. Hozzátette, ez nem jelenti azt, hogy leteszik a kampányeszközöket, Készt fogja támogatni az MSZP helyi szervezete.

Az utóbbi időben nagyon beindult az egyeztetés az ellenzéki pártok között. Szintén Veszprémben lépett vissza például az LMP-s Gerstmár Ferenc, mert nem tartotta magát megfelelő jelöltnek. Akkor a Zoom.hu arra utalt, hogy Gerstmár éppen Mesterházyt erősítené ezzel a lépéssel.

Még korábban egyébként már az MSZP és a DK is felosztotta egymás között az egyéni választókörzeteket, az Együtt pedig az LMP javára fújt visszavonulót több helyen is. Mesterházy Attila most emlékeztetett: a baloldali pártok közötti megállapodás értelmében Veszprém az MSZP-é volt, tehát az, hogy ő most visszalépett, egyben azt is jelenti, hogy a DK-nak sem lesz jelöltje ott Kész Zoltánnal szemben.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A Nemzeti Választási Bizottság közölte: nem állíthat országos listát az a jelölőszervezet, amelynek huszonhétnél kevesebb egyéni jelöltje van. Ezt többen a koordinált indulást korlátozó kísérletként értékelték.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.