Visszalépett a Momentum jelöltje Pest megyében, a dabasi választókerületben

MN

2018. március 27., kedd 16:42, frissítve: kedd 17:01

„Mit tesz a Momentum a kormányváltásért? A mai napon Galgóczi Péter visszalépett Pest megye 11. számú országgyűlési egyéni választókerületében” – jelentette be MTI-hez eljuttatott közleményében a párt.

„Galgóczi Péter évek óta elismert aktivista, és mindig fontos ügyek mellé állt oda. Most a kormányváltás ügye mellé állt, ezért visszalépett Pest megyei választókerületében a legesélyesebb helyi ellenzéki jelölt javára. Bejelentésében arra buzdította a többi párt jelöltjeit, hogy jussanak egyezségre, hogy legyen remény a Fidesz jelöltjének legyőzésére” – írták.

A visszalépést a Momentum vezetősége is támogatja, és kiáll Galgóczi Péter döntése mellett. A párt vezetősége ismét leszögezte: mindent megtesznek a kormányváltásért, és „addig fogják ütni a rendszert, amíg össze nem roppan”.

A Taktikaiszavazás.hu oldalon a választókerületről kiderül, hogy további ellenzéki jelöltek visszaléptetése esetén Pánczél Károly, a Fidesz–KDNP jelöltje a szavazási hajlandóságra vonatkozó eddigi adatok alapján legyőzhető lenne.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.