Vizes vb: rossz helyre tervezték a színpadot, drágult a megnyitó

MN

2017. augusztus 21., hétfő 14:03, frissítve: hétfő 14:07

Csaknem 200 millióval drágább lett a vizes vb megnyitója, mert rossz helyre tervezték a színpadot: először a Várkert Bazár elé akarta tenni a Müpa, de a közlekedési hatóság szólt, hogy ott akadályozná a nemzetközi hajóforgalmat, ezért átkerült a Duna másik oldalára – írja az Átlátszó.

A sportesemény szervezéséért felelős Bp2017 Kft. még februárban bízta meg az állami tulajdonú Müpa Nonprofit Kft.-t és a francia ECA2-t a nyitó- és záróünnepség lebonyolításával nettó 3,8 milliárd forintért. Ebből a technikai részért 1,8 milliárdot kapott a francia cég, és 2 milliárdot a Müpa a művészeti lebonyolításért. Az EU-s közbeszerzési értesítő augusztus 19-i számában megjelent szerződésmódosítás szerint azonban a Müpa kapott további nettó 199,7 millió forintot, mert át kellett tenni a nyitóünnepség színpadát a Duna másik oldalára, hogy ne akadályozza a hajóforgalmat. A közbeszerzési adatbázisban elérhető szerződésmódosítás szövegében a szervezőbizottság tavalyi bejelentésével összhangban szerepel is, hogy eredetileg a Várkert Bazár elé akarták tenni a nyitóünnepség színpadát – teszi hozzá a portál.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.