Vizes vb: senki nem felelt a kikötőkért

MN

2017. augusztus 4., péntek 07:07, frissítve: péntek 08:29

Nem volt felelősük a vizes világbajnokság alatt azoknak a kikötőknek, amelyeket a személyszállító hajók használtak. A szervezők csak a vb lezárulta után hozták nyilvánosságra, hogy a kikötők üzemeltetésére kiírt közbeszerzési eljárás eredménytelenül zárult – szúrta ki a Hír TV.

A sportrendezvényre nyolc kikötőt szereztek be közel félmilliárd forintért a Maharttól. A kikötők üzemeltetésére külön közbeszerzést írtak ki, de az eredménytelenül zárult, 102 millióért senki nem vállalta a munkát. Így a vb alatt, illetve a jövő héten kezdődő masters világbajnokság idején a nézőket vagy a versenyzőket szállító hajók olyan kikötőkben kötöttek ki, amelyeknek nincs felelősük.

Borsa Miklós, a vb-t szervező cég szóvivője azt mondta:

„Ezek a kikötők számunkra csak a vb alatt voltak használatban, további sorsukról nem a Bp2017 Nonprofit Kft. dönt. Tudomásunk szerint ezek a dunai hajózást fogják segíteni, illetve olyan terv van, hogy egy múzeumi hajókörutat építsenek ki Budapesten, és ezek állomásait fogják ezek biztosítani.”

A Hír TV Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettest is megkereste azzal kapcsolatban, nem tart-e a főváros attól, hogy nem lesz üzemeltető. Szeneczey közölte, hogy nem, „mert a józan paraszti ész, mint mindenben, itt is működni fog”.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.