Vizes vb: senki nem felelt a kikötőkért

MN

2017. augusztus 4., péntek 07:07, frissítve: péntek 08:29

Nem volt felelősük a vizes világbajnokság alatt azoknak a kikötőknek, amelyeket a személyszállító hajók használtak. A szervezők csak a vb lezárulta után hozták nyilvánosságra, hogy a kikötők üzemeltetésére kiírt közbeszerzési eljárás eredménytelenül zárult – szúrta ki a Hír TV.

A sportrendezvényre nyolc kikötőt szereztek be közel félmilliárd forintért a Maharttól. A kikötők üzemeltetésére külön közbeszerzést írtak ki, de az eredménytelenül zárult, 102 millióért senki nem vállalta a munkát. Így a vb alatt, illetve a jövő héten kezdődő masters világbajnokság idején a nézőket vagy a versenyzőket szállító hajók olyan kikötőkben kötöttek ki, amelyeknek nincs felelősük.

Borsa Miklós, a vb-t szervező cég szóvivője azt mondta:

„Ezek a kikötők számunkra csak a vb alatt voltak használatban, további sorsukról nem a Bp2017 Nonprofit Kft. dönt. Tudomásunk szerint ezek a dunai hajózást fogják segíteni, illetve olyan terv van, hogy egy múzeumi hajókörutat építsenek ki Budapesten, és ezek állomásait fogják ezek biztosítani.”

A Hír TV Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettest is megkereste azzal kapcsolatban, nem tart-e a főváros attól, hogy nem lesz üzemeltető. Szeneczey közölte, hogy nem, „mert a józan paraszti ész, mint mindenben, itt is működni fog”.

A szerkesztő ajánlja