Vona Gábor és Dúró Dóra is részt vesz a diáktüntetésen

MN

2018. február 23., péntek 12:21, frissítve: péntek 12:28

Korszerű, minőségi magyar oktatásért tüntetnek ma újra diákok és hozzájuk csatlakozók a fővárosban. A szervezők azért hívták össze a demonstrációt, mert az előző, január 19-ei tüntetésükön megfogalmazott kéréseik, követeléseik süket fülekre találtak az Emberi Erőforrások Minisztériumánál és Orbán Viktor miniszterelnöknél is. A szervezők meghirdették: az ügy fontosságára való tekintettel az egész országot várják „maguk mellé” a mai tüntetésre.

A legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje, Vona Gábor, valamint az illetékes parlamenti testület (kulturális bizottság) jobbikos elnöke, Dúró Dóra közleményben jelezte: részt vesznek a diáktüntetésen, hogy támogatásukról biztosítsák a fiatalokat. Stratégiai jelentőségű, hogy a XXI. század kihívásainak megfelelni képes oktatási rendszert kell hozzunk létre, és hogy Magyarország olyan hely legyen, amely vonzó a fiatalok számára – írták a közleményben.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.