Vona Gábor: Itt a bevándorlásellenes akcióterv

2018. április 3., kedd 13:03, frissítve: szerda 06:19

Hat pontból álló bevándorlásellenes akciótervet mutatott be Vona Gábor Gyöngyösön, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének szavai szerint ezt akarják majd megvalósítani, ha a vasárnapi választás után kormányt alakíthatnak. A migrációt érintő csomag az első, de nem az utolsó, az ellenzéki pártvezető ugyanis a voksolásig hátralévő minden egyes nap nyilvánosságra hoz majd egy-egy intézkedési tervet. 

A bevándorlásellenes akcióterv hat pontja a következő: 

  1. A déli határkerítés megtartása.
  2. A határzár mellett önálló határőrség felállítása.
  3. Az alaptörvény módosítása a bevándorlás elutasítása érdekében.
    A Jobbik szó szerint átvette Orbán Viktor miniszterelnök kvótaellenes javaslatát, és azt mindössze egyetlen, a letelepedési kötvények kivezetését jelentő mondattal egészítette ki. A fideszes többség mégis hétszer leszavazta a parlamentben.
  4. Mindenféle kvóta elutasítása, beleértve az Orbán Viktor által még 2015-ben javasolt világkvótát.
  5. A kötvényüzletek teljes felülvizsgálata és elszámoltatás, hogy ne a magyar embereknek kelljen visszafizetni ennek a „piszkos, korrupt bűncselekmény-sorozatnak” a kamatos terheit.
  6. A migrációs propaganda leállítása.
    A migráció ugyanis egy probléma, nem pedig egy eszköz, amivel a magyar embereket rettegésben kell tartani. Rogán Antal kommunikációért felelős minisztériumát ezért megszüntetik, az erre eddig fordított összeget a közoktatásra költik.

Vona Gábor megismételte, hogy a kormányváltás a választási részvételen fog múlni, 70 százalékos vagy azt meghaladó választási részvételnél már nem a jelenlegi kormány marad hatalmon. „Mindenki szánjon rá félórát vasárnap, hogy elmegy szavazni, és vigyen magával még öt embert” – buzdított a Jobbik elnöke.

A politikus a kormányfő március 15-i beszédére utalva úgy fogalmazott, hogy míg Orbán Viktort elégtételt venne, ők egészségügyi eszközöket vennének. A miniszterelnök múlt pénteki rádióinterjúja kapcsán pedig azt is mondta, hogy míg Orbán Viktor az embereket listázná, a Jobbik az ország problémáit venné sorra. 

Nem lépnek vissza

Hiába gyorsulnak fel az ellenzéki oldalon a visszalépések a következő napokban, a Jobbik továbbra is kitart amellett, hogy nem fogja visszavonni a 106-ból egyetlen indulóját sem. Vona Gábor a Magyar Nemzet kérdésére felvetette, hogy a visszalépéseik egyáltalán nem jelentenék azt, hogy szavazóik automatikusan a baloldali jelöltre húznák be az ikszet. A Jobbik tábora ugyanis – szavai szerint – nagyon heterogén, a régi, jobbikos törzsszavazók mellett vannak csalódott fideszesek, és a baloldalból kiábrándultak is, nekik pedig az az elvárásuk, hogy a Jobbik jelöltjeire szavazhassanak. „Erőt az erővel lehet leváltani” – tette hozzá.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.