Vona Gábor kész bocsánatot kérni a cigányoktól és a zsidóktól

MN

2017. augusztus 14., hétfő 16:18, frissítve: hétfő 16:31

Bár a Jobbikot soha nem tartotta cigányellenes, antiszemita vagy rasszista pártnak, Vona Gábor pártelnök hajlandó bocsánatot kérni azoktól, akiket akár ő, akár más a Jobbikból megbántott. Vona az ATV.hu-nak adott interjúban beszélt a Jobbik politikájának változásáról és arról, hogy e változás motorjának saját magát tartja.

„Az tény, hogy volt néhány rossz mondat és félrecsúszott folyamat. De mi problémákat vetettünk fel, a szándékunk akkor is építő volt” – mondta a Jobbik politikusainak korábbi megnyilvánulásáról Vona, aki annak ellenére hajlandó bocsánatot kérni az érintettektől, hogy biztos benne, tőle és tőlük nem fognak „a sok hazudozás, csúsztatás, lejáratás miatt”.

Vona kitért azok elől a kérdések elől, amelyek a konkrét ügyekre vonatkoztak – pártja politikusainak korábbi szavaival és tetteivel próbálták szembesíteni –, és azt mondta: „A jelenre és a jövőre koncentrálok, és hál’ istennek ma már senki nem tartja a Jobbikot rasszista, antiszemita pártnak.”

Vona ugyanakkor nem érzi úgy, hogy a nyugdíjasoktól bocsánatot kellene kérnie, mivel a kormánypárti média állításaival ellentétben őket nem sértette meg egy Facebook-bejegyzésben. „A posztom nem az idős emberekről szólt általában, hanem a Fidesz két felhergelt nyugdíjas szimpatizánsáról. Orbán Viktornak kell bocsánatot kérnie, amiért gusztustalan módon hergeli a fideszes nyugdíjasokat” – mondta a pártelnök.

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.