Vona Gábor: Németh Szilárd vegyen fel szép ruhát, és menjen Őcsénybe

2018. január 16., kedd 10:40, frissítve: kedd 12:30

Orbán Viktor és a kormány lebukott, majd beismerte, hogy három éven keresztül hazudott – erről beszélt kedd délelőtti, rendkívüli sajtótájékoztatóján a Jobbik elnöke. Vona Gábor arra utalt, hogy hétfő este a kormány hivatalosan is közzétette, hogy az elmúlt három évben mennyien kaptak itthon menekültstátuszt, vagyis „mennyi migránst telepítettek be”: 2015-ben 508, 2016-ban 432, 2017-ben pedig 1291 külföldi érkezett így hazánkba.

Az ellenzéki pártvezető szerint nem védekezhet azzal a kormány, illetve Németh Szilárd Fidesz-alelnök, hogy különbséget kell tenni az általuk betelepített és az unió által kvóták szerint betelepíteni tervezett migránsok között. Itt Őcsényt említette, ahol olyan gyerekeket nyaraltattak volna, akik hivatalosan is megkapták a menekültstátuszt, mégis a hír kapcsán botrány tört ki, Orbán Viktor pedig helyeselte, hogy a helyiek kifejezték a véleményüket. „Németh Szilárd egyetlen dolgot tehet: felvesz valami szép ruhát, hóna alá csapja a főnökét, Orbán Viktort, lefárad Őcsénybe, ott összehív egy falugyűlést, és az őcsényi embereknek megpróbálja elmagyarázni, mi a különbség a kormány által Magyarországra telepített iraki, afgán és kurd migránsok, illetve az EU kvótája alapján előírt iraki, afgán, szír és kurd migránsok között” – mondta.

Vona Gábor felidézte, hogy a kormány az elmúlt három évben hiszterizálta a magyar társadalmat, és azt ígérte, hogy nem engednek migránst betelepíteni. Ennek keretében ráadásul elköltöttek 22 milliárd forintot két nemzeti konzultációra, a Soros-tervre, vagy éppen Európa legdrágább népszavazási kampányára. Majd Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára egy máltai lapinterjújából kiderült, hogy eközben mégis telepítenek be embereket.

A Jobbik elnöke szerint ez az ártatlannak indult interjú lett Orbán Viktor őszödi beszéde. Ráadásul a miniszterelnök most próbál úgy tenni, mint annak idején Gyurcsány Ferenc, vagyis úgy csinál, mintha nem történt volna semmi.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.