Vona Gábor: Németh Szilárd vegyen fel szép ruhát, és menjen Őcsénybe

Katona Mariann

Katona Mariann

2018. január 16., kedd 10:40, frissítve: kedd 12:30

Orbán Viktor és a kormány lebukott, majd beismerte, hogy három éven keresztül hazudott – erről beszélt kedd délelőtti, rendkívüli sajtótájékoztatóján a Jobbik elnöke. Vona Gábor arra utalt, hogy hétfő este a kormány hivatalosan is közzétette, hogy az elmúlt három évben mennyien kaptak itthon menekültstátuszt, vagyis „mennyi migránst telepítettek be”: 2015-ben 508, 2016-ban 432, 2017-ben pedig 1291 külföldi érkezett így hazánkba.

Az ellenzéki pártvezető szerint nem védekezhet azzal a kormány, illetve Németh Szilárd Fidesz-alelnök, hogy különbséget kell tenni az általuk betelepített és az unió által kvóták szerint betelepíteni tervezett migránsok között. Itt Őcsényt említette, ahol olyan gyerekeket nyaraltattak volna, akik hivatalosan is megkapták a menekültstátuszt, mégis a hír kapcsán botrány tört ki, Orbán Viktor pedig helyeselte, hogy a helyiek kifejezték a véleményüket. „Németh Szilárd egyetlen dolgot tehet: felvesz valami szép ruhát, hóna alá csapja a főnökét, Orbán Viktort, lefárad Őcsénybe, ott összehív egy falugyűlést, és az őcsényi embereknek megpróbálja elmagyarázni, mi a különbség a kormány által Magyarországra telepített iraki, afgán és kurd migránsok, illetve az EU kvótája alapján előírt iraki, afgán, szír és kurd migránsok között” – mondta.

Vona Gábor felidézte, hogy a kormány az elmúlt három évben hiszterizálta a magyar társadalmat, és azt ígérte, hogy nem engednek migránst betelepíteni. Ennek keretében ráadásul elköltöttek 22 milliárd forintot két nemzeti konzultációra, a Soros-tervre, vagy éppen Európa legdrágább népszavazási kampányára. Majd Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára egy máltai lapinterjújából kiderült, hogy eközben mégis telepítenek be embereket.

A Jobbik elnöke szerint ez az ártatlannak indult interjú lett Orbán Viktor őszödi beszéde. Ráadásul a miniszterelnök most próbál úgy tenni, mint annak idején Gyurcsány Ferenc, vagyis úgy csinál, mintha nem történt volna semmi.

A szerkesztő ajánlja

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.