Vonatra szállhat Habony és Rogán

MN

2017. december 7., csütörtök 08:10, frissítve: csütörtök 11:26

A letelepedésikötvény-program kulcsfigurája, Boros Attila vette át azt a Metróber Kft.-t, amelyet korábban az MSZP pénztárnoki csapata használt. Ezzel a Habony–Rogán-érdekkör betette a lábát az infrastruktúra-fejlesztési óriás piacra; a cég akár a Budapest–Belgrád-vasútprojektben is részt vehet – értesült a Heti Válasz.

A lap tíz éve már foglalkozott a Metróber Kft. ügyeivel: a BKV úgy adott 50 millió forintos megbízást az ellenőrzésre és beruházáslebonyolításra szakosodott cégnek, hogy csak utólag találta ki a feladatait. A mutyigyanút erősítette, hogy a vállalatba épp előtte vásárolta be magát a Puch László-közeli – jelenleg a volt MSZP-pénztárnok lánya által vezetett – Investeur Kft. A témával foglalkozó cikk megjelenése után az Investeur kiszállt a Metróberből, a BKV pedig leállította a kifizetést.

Mostanra a Metróber jobbra „sodródott”: a társaságot birtokló Titán Holding Zrt.-t három hónapja felvásárolta egy B B Partners nevű kft., amely a Boros Árpád–Boros Attila testvérpár tulajdona.

Előbbi felügyelőbizottsági tag abban a társaságban (Central NOK Zrt.), amelyre Rogán Antal a nemzeti otthonteremtési közösségekről szóló törvényt írta. S ugyanilyen tisztséget vállal a Habony Árpád magánhitelezőjeként elhíresült Tombor Andrásnál (a Morando Kockázati Tőkealap-kezelőben).

Az idősebb testvért, Boros Attilát pedig két éve úgy rajzoltuk körül, mint a szintén Rogán által előterjesztett – a Habony ügyvédi holdudvarát is gazdagító – letelepedésikötvény-program kulcsfiguráját.

A cikk teljes terjedelmében a csütörtöki Heti Válasz oldalain olvasható el.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.