Wass Albert szobrot kapott Rátóton

2008. június 8., vasárnap 11:10

Wass Albertnek állítottak szobrot Rátóton is. A kis Vas megyei településen tavaly Trianon-emlékművet avattak, most ezzel szemben állították fel a neves erdélyi író mellszobrát.

Az időjárás is kegyes volt az ünneplőkhöz, a Brenner József püspöki helynök által bemutatott ünnepi szentmise végére az eső is elállt. A szoboravató a Trianon-emlékmű megkoszorúzása után kezdődött. A népes ünneplő gyülekezet a polgármester, Málics Ferenc köszöntője után Schmitt Pál megemlékezését hallgatta. Az avatóbeszédet Kovács Jenő, a megyei közgyűlés tanácsnoka, egyben a Vitézi Rend nyugat-magyarországi törzskapitánya mondta el.

Az ünnepi műsorban felvonult a 14 magyar történelmi zászló, a verseket helybeli fiatalok szavalták. A bronzból készült mellszobrot – Marosits József alkotását – Brenner József püspöki helynök, a Rábakethelyen meggyilkolt káplán, Brenner János testvére szentelte meg, és Bartha József lelkész is megáldotta.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.