Wittinghoff Szitáról: A Kádár-rendszer ügynöke aktivizálta magát

MN

2018. január 11., csütörtök 17:23, frissítve: csütörtök 20:11

A Kádár-rendszer ügynöke újra aktivizálta magát – így reagált Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere a Hír TV Newsroom című műsorában Szita Károlynak, a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnökének keddi sajtótájékoztatójára, amelyen a bevándorlásszervező irodák elleni fellépésre buzdított. A településvezető vérlázító uszításnak nevezte Kaposvár fideszes polgármesterének kijelentéseit.

„Szita Károly, ahogy a levéltári anyagokból tudhatjuk, jó tíz éven keresztül kiszolgálta azt a rendszert, amelyet szerettünk volna meghaladni. A Kádár-rendszert, amellyel kapcsolatban ők előszeretettel szoktak komcsizni, ő ügynökként szolgálta ki” – szögezte le a budaörsi polgármester. Hozzátette: Szita ma uszít egy olyan ember ellen, aki abban az időben és azóta is milliárdokat költ arra, hogy a demokráciát erősítse különböző országokban, így Magyarországon is. „Egyébként a Fidesz számos vezetője is Soros György pénzén tanult” – fűzte hozzá.

Kiemelte, hogy ezek a civil szervezetek egyáltalán nem a menekültek bevándorlásának szervezésére jöttek létre, hanem olyan alapfeladatokat látnak el különböző településeken, mint a szegények étkeztetése, vagy éppen a tanodák működtetése, ahol nehéz helyzetben élő gyerekeket oktatnak. „Vérlázító az az uszítás, amit megenged magának ez az ember” – fogalmazott.

Arra a felvetésre, részt vesz-e a Szita Károly által meghirdetett pénteki konferencián, Wittinghoff azt mondta: „természetesen nem”, és eszébe sem jut. „Elképesztő az egész történtet, egy orwelli világot vet fel.”

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.