Zaklatással vádolják az ELTE oktatóját is

MN

2017. november 3., péntek 16:23, frissítve: péntek 16:30

Szexuálisan molesztálhatta az ELTE egyik tanára a hallgatókat és a munkatársait. Az erről szóló, névtelenül megírt Facebook-bejegyzést az Index találta meg.

„Nettó ... fizuért tűrtem, hogy zaklasson, fogdosson, nyalogasson. Akárhányszor kértem segítséget, engem hibáztattak, hogy miért nem rúgtam torkon” – idéz a portál az írásból, amely szerint ezek az esetek az egyetemnek ugyanazon a karán történtek meg, ahol pár éve a gólyatábori erőszak is, ez pedig a Tanító- és Óvóképző Kar. 

Az állításokat megfogalmazó írásra – szintén névtelenül – válasz is érkezett. Ez arról számol be, hogy az ELTE egyik professzora szakdolgozati konzultáció keretében szabott szexuális tartalmú „feltételeket” egy női hallgatónak. „Az érdekes a történetben, hogy miután a lány segítségért fordult a karon belül, illetve el is mesélte a történetet egyik tanárnőjének, egytől egyig hülyének nevezték, és falaztak a professzornak”, olvasható a válaszban.

Az oktatási intézmény sajtóosztálya az Indexnek elismerte, hogy „etikai vizsgálat zajlik munkahelyi hatalommal való visszaélés ügyében az egyetem egyik oktatójával szemben, nem hallgatói bejelentés alapján”, részleteket azonban nem árultak el.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.