Zaklatással vádolják az ELTE oktatóját is

MN

2017. november 3., péntek 16:23, frissítve: péntek 16:30

Szexuálisan molesztálhatta az ELTE egyik tanára a hallgatókat és a munkatársait. Az erről szóló, névtelenül megírt Facebook-bejegyzést az Index találta meg.

„Nettó ... fizuért tűrtem, hogy zaklasson, fogdosson, nyalogasson. Akárhányszor kértem segítséget, engem hibáztattak, hogy miért nem rúgtam torkon” – idéz a portál az írásból, amely szerint ezek az esetek az egyetemnek ugyanazon a karán történtek meg, ahol pár éve a gólyatábori erőszak is, ez pedig a Tanító- és Óvóképző Kar. 

Az állításokat megfogalmazó írásra – szintén névtelenül – válasz is érkezett. Ez arról számol be, hogy az ELTE egyik professzora szakdolgozati konzultáció keretében szabott szexuális tartalmú „feltételeket” egy női hallgatónak. „Az érdekes a történetben, hogy miután a lány segítségért fordult a karon belül, illetve el is mesélte a történetet egyik tanárnőjének, egytől egyig hülyének nevezték, és falaztak a professzornak”, olvasható a válaszban.

Az oktatási intézmény sajtóosztálya az Indexnek elismerte, hogy „etikai vizsgálat zajlik munkahelyi hatalommal való visszaélés ügyében az egyetem egyik oktatójával szemben, nem hallgatói bejelentés alapján”, részleteket azonban nem árultak el.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.