Zaklatással vádolnak egy világhírű magyar orgonaművészt

MN

2017. november 9., csütörtök 11:41, frissítve: csütörtök 13:30

Egy neve elhallgatását kérő, negyvenes éveiben járó, kétgyermekes édesapa a Hit Rádióban beszélt először a tinédzser korában őt ért szexuális zaklatásról.

Mint a férfi elmondta, az elmúlt hetekben világszerte kirobbant botrányok nyomán törtek fel benne újra az emlékek. Nyilvánosság elé lépésében közrejátszott, hogy az ő története annyiban más, mint amilyenekről hallott, hogy őt egy azonos nemű személy környékezte meg.

A férfi elmondta, hogy egy híres magyar orgonaművész külföldről hazatérve koncertezett vidéken, ő pedig tizenöt éves kezdő zenészként kapott lehetőséget közös fellépésre vele. A koncert annyira jól sikerült, hogy a világhírű zenész a másnapi előadásra is felkérte, ekkor merült fel az is, hogy maradjanak közös szálláson éjszakára.

A férfi beszámolója szerint este hosszan beszélgettek, amelynek során az orgonista többször is szexuális ajánlatot tett neki. Bár ő ezeket elutasította, a diskurzus éjszakába nyúlóan folytatódott, miközben beszélgetőpartnere folyamatosan próbálta feloldani benne a gátlásokat, hogy menjen bele a viszonyba.

Másnap olyan helyzetbe hozta őt a híres művész, hogy egy erdei séta során szemtanúja lett egy harmadik férfi és az orgonista aktusának.

Az emlékeit feltáró apa a Hit Rádiónak elmondta: az eset zéró toleranciát, zsigeri ellenállást hozott létre benne a homoszexualitással szemben. Azzal kapcsolatban, hogy a híres művésznek voltak-e más áldozatai is, a következőket nyilatkozta: „Ezt nagyon nehéz felelősséggel kijelenteni, általánosságban lehet azt mondani, hogy vélhetően nem én voltam az első és az utolsó, akivel kapcsolatban ez eszébe jutott.”

A szerkesztő ajánlja

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Hazánk riasztó mértékű kettéosztottságáról mesél országszerte a tűzifa

A politikusok tulajdonképpen azzal büszkélkednek, hogy a hozzájuk tartozó falvakban mennyi szegény ember él.

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.