Zaklatással vádolnak egy világhírű magyar orgonaművészt

MN

2017. november 9., csütörtök 11:41, frissítve: csütörtök 13:30

Egy neve elhallgatását kérő, negyvenes éveiben járó, kétgyermekes édesapa a Hit Rádióban beszélt először a tinédzser korában őt ért szexuális zaklatásról.

Mint a férfi elmondta, az elmúlt hetekben világszerte kirobbant botrányok nyomán törtek fel benne újra az emlékek. Nyilvánosság elé lépésében közrejátszott, hogy az ő története annyiban más, mint amilyenekről hallott, hogy őt egy azonos nemű személy környékezte meg.

A férfi elmondta, hogy egy híres magyar orgonaművész külföldről hazatérve koncertezett vidéken, ő pedig tizenöt éves kezdő zenészként kapott lehetőséget közös fellépésre vele. A koncert annyira jól sikerült, hogy a világhírű zenész a másnapi előadásra is felkérte, ekkor merült fel az is, hogy maradjanak közös szálláson éjszakára.

A férfi beszámolója szerint este hosszan beszélgettek, amelynek során az orgonista többször is szexuális ajánlatot tett neki. Bár ő ezeket elutasította, a diskurzus éjszakába nyúlóan folytatódott, miközben beszélgetőpartnere folyamatosan próbálta feloldani benne a gátlásokat, hogy menjen bele a viszonyba.

Másnap olyan helyzetbe hozta őt a híres művész, hogy egy erdei séta során szemtanúja lett egy harmadik férfi és az orgonista aktusának.

Az emlékeit feltáró apa a Hit Rádiónak elmondta: az eset zéró toleranciát, zsigeri ellenállást hozott létre benne a homoszexualitással szemben. Azzal kapcsolatban, hogy a híres művésznek voltak-e más áldozatai is, a következőket nyilatkozta: „Ezt nagyon nehéz felelősséggel kijelenteni, általánosságban lehet azt mondani, hogy vélhetően nem én voltam az első és az utolsó, akivel kapcsolatban ez eszébe jutott.”

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.