Zsolnay-per: fizet a dolgozók helyett az új tulajdonos

MN

2018. február 14., szerda 20:05, frissítve: csütörtök 07:47

A Ledina Kerámia új tulajdonosa kifizeti a dolgozóira kirótt, a Zsolnaynak fizetendő büntetést – tudta meg a Szabad Pécs Zentai István ügyvezetőtől. Az angliai székhelyű China Rose cégcsoport a portálhoz eljuttatott közleményében azt írta, ugyan írásban még nem látták a jogerős ítéletet, dolgozóikat nem hagyják cserben, és a rájuk jogerősen kiszabott kártérítésért helytállnak. „Nem hagyjuk, hogy munkavállalóink és családjaik anyagilag ellehetetlenedjenek” – közölték.

Korábban a Szabad Pécs adta hírül, hogy összesen több mint 23 millió forintot kell hogy fizessen a Zsolnay-gyárnak az a 115 volt dolgozó, akik 2016. nyár elején az akkor még pécsi önkormányzati cégnek számító Ledina Kerámiához igazoltak. A Zalaegerszegi Törvényszék keddi, jogerős, végrehajtható ítélete szerint a felmondás jogellenesen történt, mert a tömeges, rendkívüli és azonnali felmondásban megjelölt indok nem volt valós, vagy a volt Zsolnay-dolgozók nem tudták hitelt érdemlően bizonyítani annak valóságtartalmát. 

A fenti közlemény, illetve a China Rose által átvállalt összeg természetesen a cégcsoport jelenlegi munkavállalóira és a rájuk eső összegre vonatkozik.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.