Egy őszinte határozat

Tompos Ádám

Tompos Ádám

2017. október 19., csütörtök 19:00

Korm. hat. a nemzeti vagyon kormányközeli üzletemberek tulajdonába történő átjátszásáról, az uniós forrásokból finanszírozott feladatok el nem végzéséről, ezek álcázásáról, a választókerületi elnökökből ogy. képviselővé váló személyek újraválasztásának elősegítéséről.

A Kormány megállapítja, hogy a fent nevezett Nemzeti Mutyi Program (a továbbiakban: Mutyi Program) kezdeményezettjeit a Kormány tagjai egyénileg nevezik meg.

A Kormány egyetért azzal, hogy a Mutyi Program keretében komplex, természeti, társadalmi, turisztikai, vállalkozói és gazdasági szférát egyaránt érintő hosszú távú fejlődés feltételeinek ellehetetlenítése érdekében nem valósít meg intézkedéseket, és az e program keretében a rendelkezésre álló fejlesztési forrásokat és intézményi kapacitásokat a törvényekben meghatározott feltételek szerint látszatberuházásokra költi. A Kormány a Mutyi Program stratégiai koordinációjával kapcsolatos feladatok ellátására a Mutyi Programért felelős miniszteri biztost (a továbbiakban: miniszteri biztos) nevez ki. A Mutyi Program elemeit képező, elméletben komplex hatást kifejtő, a gyakorlatban soha meg nem valósuló fejlesztések ütemezéséről a Kormány a későbbiekben határoz.

A meghatározott összegű uniós társfinanszírozásból megvalósuló, a 2018. évi országgyűlési választások előtt átadásra kerülő kalandparkok, szökőkutak, futballpályák, köztéri szobrok listáját a Mutyi Programért felelős miniszteri biztosok határozzák meg. A Kormány bátorítja a Kormányt támogató pártok választókerületi elnökeit, hogy ők töltsék be a Mutyi Programért felelős miniszteri biztosi pozíciókat.

A Kormány egyben felhívja a Mutyi Program miniszteri biztosainak kabinetfőnökeit, hogy időben kezdjenek el gondoskodni a meghatározott összegű uniós társfinanszírozásból megvalósult létesítmények méltó és ünnepélyes átadásáról, éppen ezért közbeszerzést hirdet a Mutyi Program részeként nemzeti színű zászlóra, aranyszínű ollóra, bordó az aranyszínű olló tárolására alkalmas kispárnára. A Kormány felhívja a kabinetfőnökök figyelmét, hogy a miniszteri biztosok beszédeiben feltétlenül szerepelniük kell a migráció, a Soros-terv, a haza felemelkedése és az összetartó közösség témaköreinek. A kabinetfőnököknek gondoskodniuk kell arról, hogy a helyi oktatási intézményekből megfelelő számú, kellő lelkesedéssel rendelkező, kis zászlókkal ellátott diák kerüljön kivezénylésre a rendezvényekre. (Megjegyzés: mivel a meghatározott összegű uniós társfinanszírozásban erre külön összeg nem szerepel, ezért a kabinetfőnököknek informális kapcsolati hálójuk segítségével kell megvalósítaniuk azt; ugyanitt feladatuk az ellenzéki szereplők, a sajtó és a lakosság tagjai közül kikerülő, rendszerkritikát napi vagy heti rendszerességgel megfogalmazó személyek távol tartása a rendezvényektől.)

A Kormány felhívja a miniszteri biztosok kabinetfőnökeinek figyelmét, hogy biztosítaniuk kell azt is, hogy az esemény kellő méltósággal jelenjen meg a helyi, az országos és a közösségi médiában. A Kormány felhívja a miniszteri biztosok figyelmét, hogy a létesítmények átadását követően kötelesek kapcsolatot tartani célterületük polgármestereivel, annak érdekében, hogy a településvezetők minden egyes alkalommal megfelelő számú, közfoglalkoztatásban részt vevő, regisztrált munkakeresőt biztosítsanak a létesítmények tisztán tartásához.

(Megjegyzés: a meghatározott összegű uniós társfinanszírozásból megvalósuló, hagyományőrző lekvárkészítő műhelynek vagy tájháznak nevezett polgármesteri otthonok, illetve a brüsszeli forrásból kivitelezett, önkormányzati voksolásokon megvalósuló, ökörsütések és tésztacsomagosztások segítségével kivitelezett választási csalások a választójogi törvény módosítása miatt csak 2019 második felében foganatosulnak.)

Határidő: azonnal. Érvényesség: választások másnapjáig.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.10.19.

A szerkesztő ajánlja

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.

Lázár Fruzsina

Mennyit ér ma egy emberélet?

Ismeretségen vagy a jó szerencsén múlik az életben maradás, ha valaki gyors egészségügyi ellátásra szorul?

Vég Márton

Maffiamódszerekkel dolgozhattak Tiborcz Istvánék

Az ellenzék szerint az Elios csalásgyanús pályázatai az utolsó szöget jelenthetik az Orbán-rendszer koporsójába.

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.