Kis lépés országosan, hatalmas ugrás egyéniben: alig van lefutott körzet

MN

2018. február 23., péntek 15:51, frissítve: szombat 19:59

Ezúttal is Ember Zoltán Levente, az Iránytű Intézet kutatásvezetője és Tóth Csaba, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója elemzi a kampány állását. Aki kérdez: Pápay György publicista, a Viszlát Kétharmad Mozgalom vezetője.

A Billegő körzet negyedik adásában azzal foglalkozunk, hány egyéni választókerületet kell megnyernie az ellenzéknek ahhoz, hogy áprilistól a Fidesznek ne legyen kétharmados, illetve feles többsége. A legfontosabb kérdés, hány olyan körzet van, ahol az ellenzéknek egyáltalán esélye lehet a győzelemre. Ember Zoltán Levente szerint az LMP és a Momentum inkább a budai kerületekben befolyásolhatja a küzdelmet. Tóth Csaba szerint Budapesten különösen fontos lenne a baloldal és az LMP közti együttműködés.

 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.