Az Amazon több e-bookot ad el, mint nyomtatott könyvet

Meixner Zoltán

2012. augusztus 7., kedd 12:14, frissítve: kedd 12:17

A globális online kereskedelem gigászának brit részlege több e-bookot adott el, mint ahány könyvet, a legfrissebb adatok szerint.

A letölthető e-bookok értékesítését az Amazon.co.uk 2010 augusztusában kezdte meg. Mára odáig jutott a kereslet, hogy minden 100 eladott papírkönyvre 114 e-book jut. És ebbe még bele sem számolták az ingyenesen letölthető könyveket.

A könyvpiaci kereslet folyamatosan növekszik Nagy-Britanniában, s nem csak elektronikus, hanem papírkönyvekből is egyre többet értékesítenek.

Az e-bookok fölényét az Amazon az Egyesült Államokban négy év után érte el, amire a brit részlegnek ennél lényegesen kevesebb időre volt szükségük. A könyvpiaci emelkedéséhez az is jelentősen hozzájárult, hogy a Kindle Direct Publishing rendszerében szerzők ezrei jelentetik meg és forgalmazzák magánkiadásában a műveiket, s juttatják el őket a Kindle e-könyvolvasót használó milliókhoz.

A legsikeresebb szerző a Kindle értékesítési rendszerében a Szürke ötven árnyalata (Fifty Shades of Grey) írója, EL James, aki több mint kétmillió digitális könyvet alatt el négy hónap alatt.

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.