Íme a kormány jövő évi munkaterve

WA

2011. december 8., csütörtök 09:30

A kormány jövő évi első féléves munkatervében 114 előterjesztés szerepel; az ütemezést is tartalmazó munkaterv szerint májusban tárgyalják majd a legtöbb javaslatot.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a kabinet februári ülésein tárgyalnak majd a járások kialakításáról, valamint a büntető törvénykönyvről.

Az egyik márciusi ülésén tárgyalhatja a kormány a nemzeti alaptanterv kiadásáról, bevezetéséről és alkalmazásáról szóló kormányrendelet módosítására készített előterjesztést. Áprilisban kerülhet a kormány elé a polgári törvénykönyvről szóló előterjesztés, s erre a hónapra ütemezik a választási eljárásról szóló törvény módosítására készített tervezet megvitatását. Egy júniusi ülésen tárgyalja majd az egységes földkódex tervezetét a kormány.

A januártól június 30-ig terjedő időszak kormányzati munkaterve alapján a legtöbb munka a törvény-előkészítésben a közigazgatási és igazságügyi, valamint a nemzeti fejlesztési tárcára vár.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.