Ki akar Nógrádban dolgozni?

BL

2012. január 26., csütörtök 18:52

A Workania állásportál adatai szerint tavaly 22 százalékkal több álláshirdetés jelent meg saját internetes oldalukon a 2010-es adatokhoz képest, miközben az álláskeresők száma éves szinten 5 százalékkal nőtt.

A Workania éves elemzése szerint a 2011-ben megjelent álláshirdetések 54 százaléka az első félévben került az internetre. A munkaadók tavaly tavasszal voltak a legaktívabbak, a legtöbb állást – az egész éves „termés” 11-11 százalékát – áprilisban és májusban hirdették meg, míg a legkevesebbet – az állások 6,4 százalékát – augusztusban.

Az összesítésből kiderül, hogy az álláskeresők az elmúlt év elején és szeptemberben voltak a legaktívabbak: 11,3 százalékuk tavaly januárban, 10,2 százalékuk pedig szeptemberben csatolta önéletrajzát az oldal adatbázisába. A legkisebb mozgás decemberben volt: az álláskeresők csupán 5 százaléka próbált ekkor munkát keresni.

Tavaly az álláshirdetések közel harmada budapesti munkalehetőséget kínált, 19 százalékát pedig Győr-Moson-Sopron megyében hirdették meg. A harmadik legtöbb állást, a meghirdetett állások 5,7 százalékát Pest megyében kínálták, majd Csongrád és Fejér megye következett 4-4 százalékkal. A Vas megyei állások az éves kínálat 2,5 százalékát adták, kevesebb, mint 1 százaléka a hirdetéseknek pedig Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Tolna, Nógrád, Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jelent meg.

A Workania önéletrajz-adatbázisa alapján az álláskeresők is a kínálathoz igazodnak: a legtöbbjük – 28 százalékuk – ugyanis a fővárosban próbál elhelyezkedni, 9 százalékuk Pest megyében, 6 százalék Győr-Moson-Sopron megyében, 4-4 százalék pedig Csongrád és Fejér megyében. Több mint 3 százaléka az álláskeresőknek Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, Komárom-Esztergom és Baranya megyében szeretne dolgozni. A legkevesebben – 0,8 százalék – Nógrád megyében próbálnának szerencsét. Az interneten található álláshirdetések 16,7 százaléka az értékesítés és kereskedelem, 11 százalék az információs technológiák, 7-7 százalék pedig az adminisztráció, a gépipar valamint a pénzügy és könyvelés területére szólt 2011-ben.

Az álláskeresők legnagyobb része – 13, illetve 12 százalék – az értékesítés-kereskedelem valamint az adminisztráció területén dolgozna. Az interneten a harmadik leggyakrabban keresett kategóriát adják a segédmunkák, az önéletrajzok 8,4 százalékában szerepeltetik ezt a kategóriát, majd a gyártás-termelés, valamint a szállítmányozás-logisztika következik 7-7 százalékkal. Szintén az egyik legjobban keresett kategória az önéletrajzokban az idegenforgalom és vendéglátóipar: tavaly az álláskeresők 6,4 százaléka dolgozott volna valamilyen hotelben, panzióban, étteremben vagy bárban.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.