Már gyártják az iPad minit?

Dávid Imre

2012. szeptember 19., szerda 14:30, frissítve: szerda 14:54

A Pegatron elkezdte az iPad 7,85 hüvelykes változatának gyártását. Az első adagot állítólag már szeptemberben szállítják.

A United Daily News című tajvani lap értesülései szerint elkezdődött az iPad mini tömeggyártása. Az újság hétfőn megjelent, kínai nyelvű cikke azt írja, hogy az Apple népszerű táblagépének 7,85 hüvelykes változatát a Pegatron gyártja.

Iparági és sajtókörökben régóta pletykálnak arról, hogy a kaliforniaiak előbb-utóbb piacra dobják az iPad „mini” verzióját. A spekulációknak most új lendületet adott a tajvani napilap riportja, amelyet elsőként Richard Lai, az Engadget újságírója közölt angolul.

A United Daily News a Yuanta Securitiestől származó információkra hivatkozva közölte, hogy az új eszköz a Pegatron gyártósorain készül majd. Ha a hír igaz, az Apple szakított korábbi gyakorlatával: a cég eddig szinte csak a Foxconn-nal gyártatta a tabletjeit. A lépés logikusnak tűnik: a kínai gyártót – és vele legfontosabb partnereit is – hosszú ideje kritizálják azért, mert embertelen körülmények között dolgoztatja a munkavállalóit.

A tajvani újság úgy tudja, hogy „az iPad minit új generációs csatlakozókkal látják el” – az eszköz valószínűleg ugyanazt a Lightning portot kapja, mint a múlt héten bemutatott iPhone 5.

Az első legyártott iPad miniket állítólag szeptemberben szállítja le a Pegatron. A lap nem ír a tablet piaci bemutatkozásának várható idejéről; valószínű, hogy az Apple alaposan feltölti a készleteit, mielőtt forgalmazni kezdené az eszközt.

A United Daily Mail értesüléseit a The Wall Street Journal július 5-i cikke is megerősíteni látszik, amelyben az olvasható, hogy „az Apple Inc. ázsiai alkatrész-beszállítói egy az iPadénél kisebb képernyővel felszerelt tablet szeptemberben induló tömeggyártására készülnek”.

Forrás: PCWorld

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.