Ősszel jöhet a Facebook phone?

Dávid Imre

2012. április 26., csütörtök 09:51, frissítve: csütörtök 09:55

A HTC és a Facebook közös, a közösségi oldal egyéni adottságaira szabott okostelefon fejlesztésén dolgozik - a készülék ismét meghatározó gyártóvá emelhetné a kínai vállalatot; de könnyen lehet, hogy csak légből kapott pletykáról van szó.

A DigiTimes értesülései szerint a HTC és a Facebook mérnökei közös okostelefon kifejlesztésén dolgoznak. A lap úgy tudja, hogy az egyedi tervezésű készüléket legkorábban az idei év harmadik negyedében mutathatják be.

A HTC korábban a Google-lel kooperált: ők gyártották a keresőcég első sajátmárkás telefonját, a Nexus One-t, de Page-ék utóbb dobták őket és a Samsunggal bútoroztak össze. A szakítást követően a HTC piaci részesedése azonnal zuhanni kezdett: nyereségük csak az idei év első negyedévében hetven százalékkal csökkent.

A Samsung ma a legnagyobb okostelefon-gyártó; a HTC a comScore adatai szerint az ötödik helyen áll a gyártók rangsorában, és legnagyobb riválisa részesedésének csak töredékét mutathatja fel.

Az iPad 3 sikere segítheti az Apple-t

A nagy mobilgyártók mind loptak?

Az iOS piacot rabolt az Androidtól

A szakértők szerint a kínai gyártó részéről okos húzás lenne, ha a „Facebook hátán” próbálna visszakapaszkodni az élmezőnybe. Igen ám, de egy ilyen eszköz bemutatása kevéssé valószínű – még annak ellenére is, hogy az elmúlt hónapokban többször felröppentek iparági pletykák az állítólagos Facebook phonenal kapcsolatban.

A Facebook vezetői többször is elmondták: nem akarnak sajátmárkás telefont, sőt, azt sem engedik, hogy más gyártók a „Facebook phone” elnevezést használják.

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.