Samsung Galaxy S III – sikerre ítélve?

Szilágyi Szabolcs

2012. június 1., péntek 16:20, frissítve: péntek 20:11

Hazánkban is bemutatkozott az okostelefon, amely minden korábbi rekordot megdönthet.
Samsung Galaxy S III okostelefon
Pár napja tartotta magyar bemutatkozóját a Sofitel Hotelben a dél-koreaiak legújabb zászlóshajója, az okostelefonok egyik „legbikábbika”, a négymagos Samsung Galaxy S III (az eseményről bővebben, videós bemutatóval itt). A technikai részletekkel nem untatnánk senkit, de egy ilyen debütálás mellett nem mehetünk el szó nélkül, hiszen a kimondva, kimondatlanul is az iPhone-t másoló szerepből kitörni vágyó készülék mobilpiaci trendfordulót hozhat. Ahogyan az elődök, melyek révén a dél-koreaiak nemrég átvehették a mobiltelefon-gyártók képzeletbeli dobogóján az első helyezést a Nokiától (bővebben itt). Ehhez persze komoly munkára volt szüksége a Samsungnak, mind marketing, mind készüléktervezési fronton. Az első generációt annyira sikerült eltalálni, hogy mintegy 24 millió példányt adtak el belőle, szerte a világon. A Galaxy S II még ennél is jobb eredményt hozott a távol-keleti cég nagy örömére: mostanáig 28 millió készülék talált gazdára (és az eladások még tovább nőnek, hiszen az utód megjelenésével még egy darabig piacon marad a második generáció). Erre a szintre kell tehát felnőnie a „kistestvérnek”.

A brit Phones 4U jelentése szerint úgy tűnik, menni fog a feladat: a 4,8 colos AMOLED kijelzővel szerelt okostelefon például Nagy-Britanniában egy nap alatt az eladási listák élére ugrott; minden korábbi értékesítési adatot megdöntve a legkelendőbb kommunikációs eszközzé vált az „okosok” között. Persze úgy nem volt nehéz dolga a dél-koreaiaknak, hogy csak előrendelésből 9 milliót összehoztak (szerte a világon, több mint 100 mobilszolgáltató aktív közreműködése mellett), még azelőtt természetesen, mielőtt a boltok polcaira került volna a Galaxy S III.

Egyvalami árnyékolhatja be az újdonság menetelését igazán, ez pedig az Apple-lel folytatott jogi perpatvar. Legutóbb az USA-ban döntött úgy a bíróság, hogy – mivel a felek képtelenek voltak megállapodni – jöhet a hosszú és költséges pereskedés (további részletek itt). Történik mindez úgy, hogy közben a Samsung komoly beszállítói ranggal bír az Apple-készülékek terén...

 

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.