10 évet kapott a szörpös sósavat fogyasztó késes gyilkos

2012. július 11., szerda 20:04

Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtott a Pécsi Törvényszék szerdán egy férfit, aki egy késsel megölte feleségét, majd sósavval öngyilkos akart lenni tavaly a baranyai megyeszékhelyen.

A bíróság Kovács Attila vezette tanácsa a 42 éves Csizmadia Csabát emberölésben mondta ki bűnösnek, mellékbüntetésként tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az életellenes cselekmények miatt indított pereket tekintve szokatlanul gyorsan, már az első tárgyalási napon meghozott döntést az ügyész, valamint vádlott és védője is tudomásul vette, így az első fokon jogerőssé vált. Csizmadia Csaba és felesége kapcsolata nem sokkal a házasságkötés után megromlott.

Az italozó életmódot folytató pár gyakran veszekedett, külön is költözött, de a házasságot nem bontották fel, a nő vagy a férfi otthonában rendszeresen találkoztak. A vádlott féltékeny volt, többször bántalmazta feleségét, súlyos testi sértés kísérlete miatt eljárás is indult ellene. Tavaly október 4-én az asszony elment a férfihoz, és egy újabb vita hevében azt mondta: viszonya van valakivel. Erre a férfi kést ragadott, és szíven szúrta. A holttestét egy út menti árokba dobta, és faleveleket szórt rá, hogy elrejtse. A férfi ezután végezni akart magával. Sósavba málnaszörpöt kevert, hogy könnyebben meg tudja inni, de életben maradt. Feleségét a barátnője bejelentésére keresni kezdték a rendőrök, és miután a holttestét megtalálták, elfogták a férjet, akit éppen kórházban kezeltek a sósav okozta súlyos sérülések miatt.

A vádlott a tárgyaláson elismerte felelősségét, és egyetértett a vádiratban foglaltakkal. Azt mondta, hogy a késsel nem ölni, hanem ijeszteni akart, mert a nő erősebb testalkatú volt nála, és inkább neki kellett tartania az asszonytól. A férfi elmondta, hogy korábban kétszer kísérelt meg öngyilkosságot. Először felakasztotta magát, akkor a felesége elvágta a kötelet, másodszor gyomirtó szert ivott, de a szomszédjától kapott egy pohár tejet, és jobban lett. Szavaiból kiderült, hogy harmadik kísérletének súlyos következményeit nap mint nap elszenvedi: a sósav miatt kizárólag folyékony táplálékot képes lenyelni.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.