108 bűncselekmény szárad a lelkükön

BL

2012. június 14., csütörtök 23:42

Jelenleg 108 bűncselekménnyel, zömmel betöréses lopásokkal gyanúsítanak egy 16 emberből álló csoportot Vas megyében – közölte Szombathely rendőrkapitánya csütörtökön sajtótájékoztatón, a városban.

Hollósi Gábor ezredes elmondta: a feltételezett elkövetők a gyanú szerint 2009 nyarától Szombathelyen és Vas megye más településein rendszeresen követtek el betöréses lopásokat különböző cégek telephelyein, pincéket, garázsokat és hétvégi házakat törtek fel, és főként kisgépeket, szerszámokat, műszaki cikkeket, konyhai berendezéseket tulajdonítottak el, de volt az ellopott tárgyak között engedély nélkül tartott fegyver és egy quad is.

A lopással és rongálással okozott kár meghaladja a 18 millió forintot, a nyomozás azonban még tart, így a feltárt bűncselekmények száma és a gyanúsítottak köre is tovább bővülhet – fűzte hozzá az ezredes. A gyanúsítottak közül négyen vannak előzetes letartóztatásban, tizenketten pedig szabadlábon védekezhetnek. A csoport, amelynek tagjai különböző összeállításokban vettek részt a bűncselekmények elkövetésében, tizenhárom férfiból és három nőből áll, a nők általában tippadók voltak – közölte az ezredes.

Horváth András alezredes, a kapitányság felderítő osztályának vezetője azt mondta, hogy az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottak együttműködők, de így is még hónapokig tart a bizonyítékok összegyűjtése, ezért várhatóan csak szeptemberben adják át az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.