145 millió forint értékű ruhaszállítmányt foglaltak le

TK

2012. március 3., szombat 12:41, frissítve: szombat 12:45

Több mint 13 ezer darab hamis márkajelzésű ruhát találtak a vámosok egy török textilszállítmányban Nagylaknál; a készlet piaci értéke meghaladja a 145 millió forintot – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense szombaton az MTI-t.

Némedi Varga Éva elmondta: a NAV pénzügyőrei a napokban közúti ellenőrzést tartottak Nagylak térségében, amelynek során megállítottak egy török állampolgárságú férfi által vezetett, szintén török honosságú tehergépjárművet. A sofőr különböző textilárukat szállított Törökországból, Belgiumba.

A pénzügyőrök szigorított ellenőrzése során a rakományból összesen több mint 12 ezer darab márkavédett jelzésű termék – szabadidőruha, farmernadrág, férfiing, pulóver, deréköv – került elő. A szakértő előzetes véleménye alapján a ruházati termékek hamisítványok, azok forgalomba hozatalához nem rendelkeznek a jogtulajdonosok engedélyével.

A pénzügyőrök a több mint 145 millió forint piaci értékű ruhaszállítmányt lefoglalták, a pénzügyi nyomozók ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak – közölte az őrnagy.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.