40 embert telepítettek ki Nagyatádon

BL

2012. június 1., péntek 22:10, frissítve: szombat 10:58

A tűzszerészek este kilenc órakor végeztek a Somogy megyei Nagyatádon péntek délután elektromos vezeték lefektetése közben a Hunyadi utcában talált tüzérségi lövedékek átvizsgálásával; a közeli ötemeletes épületből kitelepített lakók visszatérhettek otthonaikba – közölte Várkonyi Melinda főhadnagy, a HM Tűzszerész Ezred kommunikációs tisztje.

A főhadnagy tájékoztatása szerint a helyszínt 80 méteres sugarú körben lezárták, az ezen belül lévő épületből 40, többnyire idős lakót egy közeli óvodában helyeztek el. A négy tűzszerész ezt követően, fél kilenckor kezdte el a robbanótestek átvizsgálását.

A kommunikációs tiszt elmondta: a helyszínről a tűzszerészek egy szállítható állapotban lévő német kézigránátot és egy ugyancsak szállítható állapotban lévő szovjet 76 milliméteres repeszlőszert a Magyar Honvédség központi gyűjtőjébe visznek, ahol a későbbiekben gondoskodnak megsemmisítésükről.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.