A fradisták ájulásig rugdosták ellenfelüket, videót kaptunk a verésről

2017. november 7., kedd 13:01, frissítve: kedd 20:08

Nyilvános helyen, csoportosan elkövetett garázdasággal és súlyos testi sértéssel gyanúsít a BRFK két férfit, aki november 4-én azonosíthatóan részt vett az FTC–DVSC futballmeccs szünetében kirobbanó tömegverekedésben.

Mint lapunk beszámolt róla, szombat este a vénaszkennert elfogadó szurkolói csapat kemény magja, az úgynevezett Halhatatlanok bandája verekedett össze az ellenőrzést eddig elutasító régi Fradi-tábor tagjaival – a balhét sajtóértesülések szerint egy korábbi vezérszurkoló, a Bonyha becenevű P. Dávid kezdte a Groupama Aréna előterében, aki két embert megkéselt, egyiküket súlyosan megsebesítve. Őt viszont – ahogy az a Magyar Nemzet birtokába kerülő helyszíni felvételen is látható – csaknem harmincfős, maszkos csapat verte-rugdosta eszméletlenre, azóta is kórházban ápolják.

Két gyanúsított már van 

A balhé után két gyanúsítottat vettek őrizetbe, a BRFK szerint ők egy férfit könnyebben, egy másikat súlyosan megsebesítettek a verekedés során. Hogy melyik csapathoz tartoztak – a vénaszkennerrel kiegyező táborhoz vagy a régi tábor ütőembereihez –, arról Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője sem tudott információt adni.

Az ügyben eljáró IX. Kerületi Ügyészség mindenesetre úgy látja, hogy a garázdák esetében elég lesz a házi őrizetnél enyhébb lakhelyelhagyási tilalom is, és indítványozta, hogy a gyanúsítottak nyomkövetővel, de adott körzetben szabadon mozoghassanak.

A vádhatóság azt is szeretné elérni, hogy a gyanúsítottak ne vehessenek részt sportrendezvényeken, és ne érintkezhessenek a sértettekkel sem. Az ügyészi indítványt kedden délután elfogadta a Budai Központi Kerületi Bíróság – egy ponttól, a sértettekkel való kapcsolatfelvétel tilalmától eltekintve, mivel a bíróság szerint ilyesmivel a gyanúsítottak nem is próbálkoztak.

A bíróság kiemelte, hogy az egyébként büntetlen előéletű férfiak szervezetten, előre egyeztetve követték el a támadást, és társaikkal jelentős erőfölényben „brutális, útonálló módon” hajtották végre: rárontottak a sértettekre, és még azután is rugdosták őket, hogy a földre kerültek, az egyik bántalmazottnak több csontja eltört a lincselés során.

A bíróság szerint már a bűncselekmény várható magas büntetési tétele is magában hordozta a szökés és az elrejtőzés kockázatát, az egyik gyanúsítottat pedig csak az elfogatóparancs kiadása után kapták el, ami szintén a lakhelyelhagyási tilalom elrendelése mellett szólt.

A két férfi így nyomkövetőt kap, és nem hagyhatja el otthonának körzetét. A vádhatóság ugyanakkor fellebbezett a Budai Központi Kerületi Bíróság nem jogerős döntése ellen, és szeretné elérni, hogy a gyanúsítottak ne érintkezhessenek az áldozatokkal. Az ügyben másodfokon a Fővárosi Törvényszék hozhat döntést.

Hárommilliós bírság az FTC-nek

A Magyar Labdarúgó Szövetség természetesen nem hagyta következmények nélkül a történteket. A fegyelmi bizottság az FTC-t mint visszaesőt mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint a rend mérkőzés alatti nem megfelelő biztosításáért büntette.

A Fradinak 3 millió forintot kell befizetnie, továbbá a szövetség elrendelte a Groupama Aréna B1, B2, B3 és C1 szektorának három soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésen való lezárását.

Hogy jutott be a kés? 

Bár elvileg mindenkinek, aki belépett a Grupama Arénába, át kellett esnie a biztonsági ellenőrzésen, a később összevert férfi valahogy mégis bevitte a kést vagy késeket, amellyel vagy amelyekkel megsebesítette a támadóit. A Fradi biztonsági szolgálata hétfőn kiadott közleménye szerint az a magyarázat. hogy „egy kést akár a farpofa közé elrejtve is behozhat bárki, vagy a cipőjében, kabátba varrva”.

A zoom.hu viszont a Digi Sport Reggeli Start című műsorának egyik vágóképén kiszúrta, hogy a később összevert a Bonyha becenevű férfi és néhány társa nem a beléptetőkapun jutott be a stadionba, hanem az úgynevezett problémakapun át, ahol nincs kártyaellenőrzés, és lehet, hogy biztonsági átvizsgálás sem volt. 

 

18

Figyelem! Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek.

  • Ha ön elmúlt 18 éves, az "Elmúltam 18 éves" gombra kattinthat, és a tartalom az ön számára elérhető lesz.
  • Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem vagyok még 18 éves" gombra, így ez a tartalom az ön számára nem lesz elérhető.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.