A hőkamerát nem tudták becsapni

NT

2012. február 27., hétfő 11:02

Több mint két tucat határsértőt és két embercsempészt fogtak el a rendőrök Csongrád megye déli részén; az illegális migránsok a hétvégén a szerb és a román határon keresztül próbáltak Magyarországra jutni – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Jászai Linda elmondta, az algériai, marokkói, afgán, török, szerb és koszovói állampolgárok egy részét hőkamera segítségével fedezték fel. A határsértők közül többen már nem először próbáltak illegálisan Magyarországra jutni, így ellenük beutazási és tartózkodási tilalom megsértése miatt büntetőeljárás indult.

Az elfogottak között volt egy afgán nő két gyermekével, őket a békéscsabai őrzött szállásra szállították. Négy afgán határsértőt két szerb állampolgár szállított Szegeden, a két sofőrrel szemben embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás – közölte a hadnagy.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.