A pénz miatt fojtották meg a nőt

WA

2012. április 27., péntek 15:43, frissítve: péntek 15:45

Fegyházbüntetésre ítélte nem jogerősen a Budapest Környéki Törvényszék pénteken azt a két férfit, akik 2010 februárjában ceglédi otthonában megfojtottak egy 66 éves nőt, hogy pénzhez jussanak.

A bíróság első fokon társtettesként, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében, valamint készpénzt helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélés vétségében találta bűnösnek Moldvai Pétert és Medve Rolandot, ezért 13, illetve 14 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte őket. A két férfi előzetes letartóztatásban maradt.

Moldvai Péter és Medve Roland 2010 februárjában ceglédi otthonában megfojtott egy 66 éves, egyedülálló nőt, hogy pénzhez jussanak. A gyilkosságot követően a lakásban talált 12 ezer forintot, valamint egy négyezer forint fedezetű bankkártyát magukkal vitték, és a zsákmányolt pénzt italozásra költötték.

Szalay Csaba bíró az ítélet szóbeli indoklásában elmondta: a bíróság súlyosbító körülményként vette figyelembe az ilyen jellegű bűncselekmények elterjedtségét, azt, hogy ittas állapotban, társtettesként idős ember sérelmére követték el a bűncselekményt, valamint hogy megsértették a magánlakás sérthetetlenségét. Enyhítő körülménynek számított, hogy mindketten büntetlen előéletűek, valamint hogy mindkettőjük egy kiskorú gyermekről gondoskodik. Az ítélet kiszabásakor a bíróság mérlegelte azt is, hogy az elsőrendű vádlott, Moldvai Péter az elejétől beismertette tettét és segítette a hatóság munkáját. Moldvai Péter és Medve Roland az ítélet enyhítéséért fellebbezett.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.