Agyonvertek egy idős nőt – Súlyos büntetést kaptak

WA

2012. május 21., hétfő 21:35

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt 8 év börtönre, 20 év fegyházra, illetve 10 év fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn első fokon azt a három fiatalt, akik 2008 novemberében agyonvertek egy idős asszonyt Monoron.

A gyilkosságban bűnsegédként közreműködő elsőrendű vádlottnak, Kolompár Zsoltnak 8 évet kell letöltenie fiatalkorúak börtönében, a másodrendű vádlottat, Farkas Ernőt (tettesként) 20 év fegyházra, míg a harmadrendű vádlottat, Kolompár Attila Lászlót (bűnsegédként) 10 év fegyházra ítélte Szalay Csaba büntetőtanácsa.

Az ügyész és az elsőrendű vádlott három nap gondolkodási időt kért, a másod- és a harmadrendű vádlott felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.