Apa és fia uzsorázott

tt

2012. augusztus 6., hétfő 13:18

Vádemelést javasol három ózdi férfi ellen a helyi rendőrkapitányság az illetékes ügyészségnek, mindhármukat uzsora- és más bűncselekménnyel gyanúsítják – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Dobi Tamás elmondta: a három ózdi gyanúsított – köztük apa és fia – haszonszerzés céljából rendszeresen, különböző mértékű kamatra adott kölcsönt több rászorulónak. Az adósságspirálba került „ügyfeleket” a havonta felhalmozódó összegek a nélkülözés és a kiszolgáltatottság, illetve az uzsorások fogságába kergette.

A „családi vállalkozás” tagjai életveszélyesen megfenyegették azt, aki nem tudott fizetni, illetve aki nem mutatott fizetési hajlandóságot. A szóvivő hozzátette: a tettesek a „segélynapokon” jelentek meg az adósoknál, hogy elvegyék sokszor egész havi jövedelmüket. Olyan is előfordult, hogy amikor a sértett már végképp nem tudott fizetni, akkor a fenyegetések hatására a házát az uzsorásokra íratta.

A három gyanúsítottat a bíróság még tavaly márciusban előzetes letartóztatásba helyezte. A nyomozást a napokban zárta le a rendőrség, és vádemelési javaslattal küldi meg az iratokat az illetékes ügyészségnek.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.