Autóval hajtott a rendőröknek, lövöldözés is volt Tápiószelén

MN

2017. október 5., csütörtök 08:14, frissítve: csütörtök 09:05

Két rendőrautónak is nekiment az autótolvaj, akit október 4-én Tápiószelén próbáltak megállítani a rendőrök: a településről a napokban loptak el egy Ford Escortot, a járőröknek pedig feltűnt a körözött kocsi.

A rendőrök követték, próbálták megállítani a sofőrt,  a 22 éves gyanúsított azonban gázt adott, és Farmos, majd Jászberény irányába menekült a 3117-es úton. A tolvajnak két, blokádként leparkolt rendőrautóval próbálták útját állni, de ő nekiment a szolgálati járműveknek is, szabályosan utat tört magának.

Az akcióban részt vevő rendőrök egyike aztán több lövést is leadott a lopott autóra, ezzel megállította a Fordot.

A fiatal gyanúsított gyalog próbált elmenekülni a helyszínről, sikertelenül. Az üldözés során megsérült, ám a rendőrség hangsúlyozta, hogy sérüléseit az ütközésekkor szerezte, a lövedékek nem tettek kárt benne.

A férfi ellen végül lopás miatt indult eljárás a nagykátai kapitányságon, az eset további körülményeit a szolnoki nyomozó ügyészég vizsgálja.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.