Azt mondta, cipőt vett, de kokaint hozott

PR

2012. augusztus 18., szombat 15:24

Dél-amerikai módszerrel próbált kokaint becsempészni az országba egy 31 éves szlovák nő, aki a napokban bukott le Röszkénél – tájékoztatta Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtófelelőse szombaton az MTI-t.

Némedi Varga Éva közölte: az eddig még nem tapasztalt módszer lényege, hogy a kábítószert oldószerbe teszik, és folyadékként próbálják átcsempészni. A pénzügyőrök érdeklődését az keltette fel, hogy a nő azt mondta, Szlovákiából Szerbiába ment vásárolni, ennek során egy pár cipőt vett. A tüzetes ellenőrzés során azonnal észrevették, hogy az ablakmosótartályt átalakították, és az nincs összekötve a szélvédőmosó rendszerrel. A tartályban lévő folyadék szaga olyan volt, mint a tömény, szerves oldószeré, és nyilvánvaló volt, hogy az nem ablakmosó.

A pénzügyőrök a tartályból kitöltött mintegy 3 liter folyadékon az előzetes tesztelést elvégezték, mely kokaingyanús anyagot mutatott ki. A kábítószer jelenlétét erősítette meg ezt követően a hatóság munkakutyája is. A pénzügyőrök az anyagot lefoglalták, majd azt a szlovák nővel együtt, feljelentéssel átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak, ahol a nőt őrizetbe vették, ellene visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

A pénzügyőr őrnagy elmondta: munkatársait meglepte a csempészet módszere, hiszen Magyarországon egyedülálló, de Európában is igen ritkán fordul elő, hogy a kokaint folyékonnyá alakítják, és ilyen módon rejtik el. Ez jellemzően Dél-Amerikában gyakori. A mennyiség pontos meghatározása még tart, de az már biztos, hogy a jogszabály szerinti jelentős mennyiségről van szó. A kokain utcai értéke egyébként 10-15 ezer forint között van grammonként – tette hozzá a sajtófelelős.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.