Bándy-gyilkosság: szombaton minden kiderülhet

KA

2012. július 20., péntek 19:02, frissítve: péntek 19:26

Szombaton sajtótájékoztatón számol be a rendőrség a Bándy-gyilkosság fejleményeiről. Korábban hétfőre ígérték a beszámolót, így könnyen elképzelhető, hogy további személyeket fogtak el. Az áldozat édesapja a Magyar Nemzet hasábjain keresztül arra kérte a sajtót, hogy lánya hétfői temetését tapintatosan kezelje.
„Le kell szögezni, hogy ez nem etnikai, hanem társadalmi és szocializációs kérdés. Minél jobban szocializált valaki, annál jobban tud uralkodni az érzelmein” – mondta el a gyilkosság kapcsán az mno.hu-nak egy igazságügyi orvosszakértő.

Elképzelhető, hogy időközben elfogták a keresett személyeket, a rendőrség ugyanis péntek délután bejelentette, hogy szombaton sajtótájékoztatón számolnak be a nyomozás fejleményeiről. Miután korábban azt közölték, erre csak akkor kerül sor, ha az ügy minden részletét felderítették, minden bizonnyal újabb fordulatokat hozott a vizsgálat.

Helyszíni szemlét tartottak éjszaka a pécsi rendőrségi pszichológusnő feltételezett gyilkosának részvételével. P. László megmutatta, hogy az emberölés előtt milyen útvonalat járt be. A férfin csütörtökön elvégezték a hazugságvizsgálatot, de az eredményre néhány napot várni kell.

Több jel is arra utal, hogy P. László hazudik, amikor arról beszél, hogy egyedül ölte meg Bándy Katát. Ennek egyik jele az, hogy kirendelt védője, Sólymos Sára a gyanúsított első kihallgatásakor úgy nyilatkozott, védence azt állította a rendőröknek: "egyedül viszem el a balhét".

Sajtóhírek szerint az áldozat holttestén egy másik ember DNS-mintáit is megtalálták. A rendőrség P. László unokatestvérét, J. Olivért keresi. Egyelőre nem tudni, hogy tanúként vagy gyanúsítottként hallgatnák-e ki.

„Tapintatosan kezeljék

A meggyilkolt Bándy Katáról a pécsi Líceum-templomban gyertyagyújtással és imával emlékeztek meg barátai és ismerősei, jelen voltak még egyetemi társai és az egykori munkatársak is. A pszichológusnő emlékére alakult Facebook-oldalon egyébként az olvasható: a fővárosban július 21-én este hét óra és éjfél között tartanak megemlékezést a Szent István téren.

A lány édesapja a Magyar Nemzet hasábjain keresztül korábban arra kérte a sajtót, hogy lánya hétfői temetését tapintatosan kezelje. A család emellett megerősítette, hogy semmilyen módon nem járulnak hozzá, hogy a lányuk nevét uszítás, gyűlölködés vagy a halálbüntetés visszaállításának ürügyéül használják fel. Bándy Katát hétfőn, Szekszárdon helyezik végső nyugalomra.

A Bándy-gyilkosság részletei:

Navracsics Tibor a gyilkosság kapcsán, újságírói kérdésre válaszolva, kijelentette: nincs lehetőség a halálbüntetés visszaállítására.

A Pécsi Városi Bíróság szerdán döntött P. László harmincnapos előzetes letartóztatásáról.

A testén lévő karmolásokból és a nála lévő mobiltelefonból következtette ki, mi történhetett – vallotta a Bándy Kata meggyilkolásával gyanúsított P. László. Bándy Katát július 23-án helyezik végső nyugalomra Szekszárdon – számolt be egy dunántúli hírportál.

– Kedden 9 óra előtt kezdődött a pécsi pszichológusnő meggyilkolásával gyanúsított férfi kihallgatása a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság épületében. A gyanúsított részletes vallomást tett, továbbra is kitart amellett, hogy a bűntényt egyedül követte el.

Egyedül viszem el a balhét” – tolmácsolta a Bándy Kata meggyilkolásával vádolt P. László szavait kirendelt ügyvédje hétfőn. Ugyanakkor a Hír TV információi szerint a lányt többen tuszkolhatták be egy kocsiba.

– Hétfőn tett beismerő vallomást a 26 éves férfi. Egyes információk arról szóltak, hogy az összes gyanúsítottat elfogták, mások szerint viszont még keresik P. László testvérét.

– Vasárnap éjfél után nem sokkal több hírportál is beszámolt arról, hogy Bándy Kata édesanyja közölte: megvan a tettes.

– Pintér Sándor belügyminiszter a Hír TV-nek azt nyilatkozta: meggyőződése szerint néhány napon belül elfogják a gyilkost.

– Szombaton a rendőrök több órán át hallgatták ki azt a férfit, akinek információi lehettek a pszichológusnő gyilkosáról. A férfi szombaton Pécsett kereste meg a Hír TV stábját, elmondta, hogy egy ismerősére ráillenek azok a személyiségjegyek, amelyeket a rendőrség megadott a tettesről. A televízió riportere értesítette a rendőrséget, ők a helyszínre érkeztek, és kihallgatásra vitték a férfit.

– A boncolás eredményei és a helyszínen rögzített nyomok értékes információkat szolgáltattak a rendőröknek.

– Szombaton óriási készültség volt Pécsen. Az mno.hu akkor helyi forrásokból úgy értesült, minden sarkon rendőrök álltak, akik feltételezhetően a tűzharcra is fel voltak készülve.

– Portálunk pénteken arról írt, feltételezhető, hogy a Bándy Kata eltűnését követő, Facebookon indult és közben országossá növekedett összefogástól megijedt az elkövető, és gyorsan megpróbált megszabadulni a holttesttől. Ez alatt számos értékes nyomot szolgáltathatott a rendőrség számára.

– Csütörtökön számoltunk be arról, hogy a rendőrségi pszichológus holttestét meztelenül találták meg a Ledina étterem közelében szerda délután. A fiatal lányt megfojtották, és feltehetőleg nem ott, ahol megtalálták.


– Hatala József országos rendőrfőkapitány egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel szerdán annak, aki segít kézre keríteni Bándy Kata gyilkosát.

Forrás: Hír TV, MNO

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.