Bomba Esztergomban

PR

2012. augusztus 19., vasárnap 14:13, frissítve: vasárnap 14:16

Világháborús bombát találtak Esztergomban a Duna partján vasárnap, a tűzszerészek elszállítják a helyszínről a robbanószerkezetet – közölte Várkonyi Melinda főhadnagy, a tűzszerész ezred kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Ismertetése szerint a tűzszerész járőrök megállapították, hogy egy 2,5 kilogrammos szovjet, úgynevezett kumulatív bomba került a felszínre a Duna alacsony vízállása miatt.

A robbanótest bevizsgálásnak idejére az Árok utcát és a Duna-partot lezárták mintegy 150 méteres szakaszon. A szakemberek kiemelték a vízből a bombát, amelyet Esztergom külterületén semmisítenek majd meg – mondta Várkonyi Melinda.

Pénteken Esztergomban a Mátyás király utcában, egy kerítés építése közben találtak egy tüzérségi gránátot és egy rombolóbombát.

Két gránátot találtak szombat délután a Duna budapesti szakaszán, a robbanótesteket elszállítják a helyszínről; az eset miatt egy időre két szállodahajó összesen mintegy száz vendégét is ki kellett költöztetni. Esztergomban pénteken is találtak két bombát. A városban áprilisban is találtak bombát, akkor egy 100 kilós szovjet robbanóeszköz miatt kellett 500 méteres körzetben kiüríteni a környéket.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.