Borsodnádasdi gyilkosság: zúzódások voltak Csenge arcán

MN

2017. szeptember 12., kedd 11:38, frissítve: kedd 21:27

Exkluzív interjút adott a Hír TV Riasztás című műsorának a szeptember elején meggyilkolt, 17 éves borsodnádasdi lány édesanyja. Azt mondta: jól ismerte a gyilkossággal gyanúsított férfi családját, sőt egyszer egy autóban is utazott B. Rolanddal. K. Csenge szeptember 2-án szombat este ment el otthonról, de haza már nem jutott. Másnap este a rendőrök egy vízzel teli aknában, meztelenül találtak rá a holttestére.

„Sajnálom a fiút is. Sajnálom a szüleit is. Mert bele tudok gondolni, hogyha fordítva történt volna a dolog” – Farkas Róza alig egy hete vesztette el a lányát, mégis azt mondta, hogy már nincs benne harag. A brutális gyilkosság híre az egész magyar sajtót bejárta. A 17 éves lány szalonnát sütni indult a barátaival, az édesanyja akkor látta utoljára – olvasható a Hír TV oldalán.

„Ha késett is 5-10 percet, mindig szólt, hogy késni fogok, nyugodjál meg, jövök, úton vagyok. Már tíz órakor vasárnap délelőtt tudtam, hogy baj van” – mondta Farkas Róza.

Szeptember első vasárnapján már az egész falu Csengét kereste, a rendőrség a polgárőrök és a tűzoltóság segítségével átfésülte az erdős területet, ahol a lányt utoljára látták. Éjfél körül egy vízzel teli aknában rábukkantunk az eltűntre. Ekkor már nem élt.

A rendőrség a gyilkossággal a 20 éves B. Rolandot gyanúsítja, aki részleges beismerő vallomást tett. „Elmondása szerint találkozásuk ideje alatt a lány elvesztette az eszméletét. Mivel nem akarta, hogy emiatt gyanú terelődjön rá, az önkívületi állapotban lévő lányt a közelben lévő, vízzel teli aknához vonszolta, és abba beleengedte” – közölte Mecsár Tamás rendőrezredes.

– Mit gondol, hogy ez a fiú miért tehette, amit tett?
– Nem tudom, erre nem tudok válaszolni. A szüleit nagyon jól ismerem. Csengének a ballagó ruháját még az édesanyja varrta. Jó viszonyban voltunk. Viszont a fiúcskát nem ismertem. A Rolandot nem ismertem.
(Farkas Róza, az áldozat édesanyja)

A brutális gyilkossággal kapcsolatban számos kérdés továbbra is megválaszolatlan, a Hír TV információi szerint az sem biztos, hogy fulladás okozta a lány halálát. A család azt mondta, a lány arca teli volt zúzódásokkal, sérülésekkel.

Most először és utoljára szólalt meg Csenge édesanyja, gyászolni szeretne.

A Hír TV kedd esti Riasztás című műsora foglalkozik bővebben a témával, 21 órától.

A szerkesztő ajánlja

Radványi Benedek

Burján Csaba: Amikor kijöttünk Phjongcshangba, korizni alig tudtam

Az aranyérmes gyorskorcsolyázót már az általános iskolában azzal cukkolták, hogy olimpiai bajnok lesz. Interjú.

B. Kovács Gergely

A magyar falu, ami kis túlzással a fél világnak készít fakanalat

Pedagógiai fenyítőeszköz, konyhai alapfelszerelés és a nemzeti minimum. Egy nógrádikum nyomában.

Szathmáry István Pál

Öt deka szerencse

Gyulai Líviusz a Székelyföldre keveredő olasz kőfaragókról, patkányinváziókról és egy befalazott motorbicikliről.

B. Molnár László

Egyre csak ömlik az állami támogatás a fociba

A taorendszer megjelenése óta csak a színvonal nem lett jobb. Kirívóan sok jut Felcsútnak.