Bozótvágóval támadtak a hajléktalanra

BL

2012. június 26., kedd 18:59

Bozótvágó késsel életveszélyesen megsebesített egy hajléktalant egy 16 éves fiatal és két társa Szentesen – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden.

Szenti Szabolcs elmondta: a három fiatal múlt vasárnap este iszogatott, majd úgy döntött, hogy heccből felkeresi a város erdős részét, ahol hajléktalanok élnek. Rátaláltak a későbbi sértettre, aki egy elhagyatott viskóban, magányosan élt. Heccelni kezdték, de megijedtek tőle, ezért elszaladtak. Később mégis úgy döntöttek, hogy visszamennek, de akkor már magukkal vittek egy bozótvágó kést is.

Az egyik fiú bement a férfihoz, és a nála lévő bozótvágó késsel többször fejen csapta őt. A férfi ennek következtében többszörös nyílt koponyatörést szenvedett – közölte a százados. A sértett végül úgy került kórházba, hogy a fiatalok másnap mentőt hívtak hozzá. A rendőröknek azt állították, ők csak rátaláltak a sérült emberre, de a szentesi nyomozók gyorsan kiderítették, hogy a történetükből egy szó sem igaz.

A fiatalok ellen – akik egyikét korábban már jogerősen elítélték, a másik fiatal ellen pedig jelenleg is folyik eljárás – életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség őrizetbe vette őket, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.