Családi dráma: ezt vallotta a férj

DA

2012. július 11., szerda 16:04

Bűnösnek vallotta magát szerdán a Pécsi Törvényszéken kezdődött büntetőperben az a férfi, aki egy késsel megölte feleségét, majd sósavval akart öngyilkos lenni tavaly a baranyai megyeszékhelyen.

Az ügyészség emberöléssel vádolja a 42 éves férfit. A vádirat szerint kapcsolatuk a későbbi áldozattal nem sokkal a házasságkötés után megromlott. Az italozó életmódot folytató pár gyakran veszekedett, külön is költözött, de a házasságot nem bontották fel, a nő vagy a férfi otthonában rendszeresen találkoztak. A vádlott féltékeny volt, többször bántalmazta feleségét, súlyos testi sértés kísérlete miatt eljárás is indult ellene.

Tavaly október 4-én az asszony felment a férfihoz, és egy újabb vita hevében azt mondta: viszonya van valakivel. Erre a férfi kést ragadott, és szíven szúrta. A holttestét egy út menti árokba dobta, és leveleket szórt rá, hogy elrejtse.

A férfi ezután végezni akart magával. Sósavba málnaszörpöt kevert, hogy könnyebben meg tudja inni, de életben maradt. A feleségét a barátnője bejelentésére keresni kezdték a rendőrök, és miután a holttestét megtalálták, elfogták a férjét, akit éppen kórházban kezeltek a sósav okozta súlyos sérülések miatt.

A vádlott a szerdai tárgyaláson elismerte felelősségét és egyetértett a vádiratban foglaltakkal. Azt mondta, hogy a késsel nem ölni, hanem ijeszteni akart, mert a nő erősebb testalkatú volt nála, és inkább neki kellett tartania az asszonytól.

A férfi elmondta, hogy korábban kétszer kísérelt meg öngyilkosságot. Először felakasztotta magát, akkor a felesége elvágta a kötelet, másodszor gyomirtó szert ivott, de a szomszédjánál ivott egy pohár tejet, és jobban lett. Szavaiból kiderült, hogy harmadik kísérletének súlyos következményeit nap mint nap elszenvedi: a sósav miatt kizárólag folyékony táplálékot képes lenyelni.

A per tanúk meghallgatásával folytatódik a Pécsi Törvényszéken.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.