Családi ház tetejére zuhant a tűzoltóautó

MNO

2014. december 27., szombat 10:33, frissítve: szombat 20:13

Többen megsérültek, amikor két tűzoltóautó és egy személygépkocsi balesetet szenvedett a 4-es főúton Monorierdőn szombat délelőtt – tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint a monori hivatásos tűzoltók egy pilisi tűzhöz vonultak két járművel, amikor balesetet szenvedtek Monorierdőn. Az egyik tűzoltóautó a 4-es főúton egy felüljárón személyautóval ütközött, majd a felüljáró szalagkorlátját átszakítva a híd melletti rézsűn mintegy nyolc métert lecsúszott, és a mögötte haladó vizet szállító tűzoltóautó is nekicsapódott a szalagkorlátnak.

A szóvivő a korábbi információkat kiegészítve elmondta: mindkét járművük felborult. A balesetben a tűzoltóautóval ütköző személyautón kívül még három autó volt érintett, ezek a karambol következtében súrolták egymást, illetve koccantak. A karambolban összesen tízen sérültek meg, közülük – a mentők tájékoztatása szerint – hat embert vittek kórházba. Ketten súlyos, négyen könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A balesetben több tűzoltó is megsérült. A személygépkocsiba egy ember beszorult, őt kiszabadították és átadták a mentőknek. A sérülések mértékét egyelőre nem lehet tudni. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

Csámpai Attila a sérültek állapotával kapcsolatban szombat este elmondta, hogy a korábbi tájékoztatással ellentétben nem négy, hanem öt tűzoltót vittek el a mentők, az első vizsgálatok alapján ketten súlyosabb, míg hárman könnyebb sérüléseket szenvedtek. Jelenleg már csak egy munkatársukat ápolják, a többieket hazaengedték – tette hozzá a szóvivő.

Közlése szerint a tűzoltóautónak ütköző személyautó női vezetőjét a karambolt követően életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A baleset további három személygépkocsit is érintett, ám arról, hogy a három járművel pontosan mi történt, a rendőrség egyelőre nem tudott részleteket közölni.

A nap folyamán egy daru segítségével kerekeire állították, majd elszállították a két összeroncsolódott tűzoltóautót, a kár az első becslések szerint milliós nagyságrendű. Az útra kifolyt olajat csak azután tudták felitatni, hogy a közútkezelő gépei felsózták a jeges burkolatot, ezt követően indulhatott meg a forgalom.

A baleset körülményeit az ügyészség, illetve a katasztrófavédelem belső vizsgálata tárja majd fel – tette hozzá Csámpai Attila.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja