Drogtermesztőket ítéltek fegyházbüntetésre Zalaegerszegen

MN

2017. október 5., csütörtök 12:10, frissítve: csütörtök 12:43

Négy és nyolc év közötti fegyházbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék csütörtökön első fokon négy fiatal férfit. Eladás céljából több mint ezer tő kannabisz növényt termesztettek egy csaknem 700 négyzetméteres építményben Zalabér határában. A különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt az értelmi szerzőnek számító T. Dániel nyolc év, testvére, az elsőrendű vádlott T. Gábor hét év, P. Bence öt év, fivére, P. Máté négy év fegyházat kapott. A négy fiatal több tíz millió forint bevételt remélt a kábítószer eladásából – írja az MTI.

A két budapesti testvérpár tavaly tavasszal kétmillió forintért vásárolt meg Zalabéren egy elhagyatott helyen lévő birtokot. Nagy mennyiségű tőzeget szállíttattak a helyszínre, munkagépekkel elvégeztették a földmunkákat, kutat ásattak. Felépítettek egy hétszáz négyzetméteres és egy tizennégy négyzetméteres fóliasátrat, biztosították az áramellátásukat, szellőztető, párásító és öntözőrendszert alakítottak ki. A kendermagokat és a szellőztetőberendezést Bécsben vásárolták meg. A kisebb sátor volt az előcsíráztató, a nagyobbikban folyt a termesztés T. Dániel irányításával. Ő heti, két heti gyakorisággal meglátogatta a helyszínen munkálkodó társait, akiket pénzzel, élelmiszerrel, itallal és dohánnyal látott el. A termés betakarítása után hárman rendszeresen fogyasztottak is a marihuánából.

A rendőrség tavaly augusztusban bejelentés nyomán jutott el a kannabiszültetvényhez. A nyomozás során az is kiderült, hogy a T. testvérek már budapesti albérletükben, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Alattyánban, egy szalmabálákkal álcázott kisebb építményben is termesztettek kannabisz növényt.

A bíróság elrendelte a kábítószer-termesztéshez használt ingatlan és eszközök elkobzását. A négy vádlott enyhítésért fellebbezett. A T. testvéreket előzetes letartóztatásba helyezte a törvényszék, és fenntartotta a harmad- és a negyedrendű vádlott lakhelyelhagyási tilalmát.

A szerkesztő ajánlja

MN

Az én Jókaim – 193 éve született a „nagy magyar mesemondó”

A nagy elbeszélőre emlékezve arra kértük szerzőinket, meséljenek nekünk egy flekk Jókait.

Pethő Tibor

„Párttitkárok soha nem határozhatják meg az anyaszentegyház magatartását”

Az év elején mutatták be a Bulányi György piarista papról és a Bokor közösségről szóló dokumentumfilmet.

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.