Dupla padlólemezzel próbálkozott egy drogcsempész Röszkénél

MN

2017. augusztus 11., péntek 16:13, frissítve: péntek 16:19

Több mint harminc kilogramm – összesen 31 572 gramm – kábítószergyanús növényi törmeléket foglaltak le Röszkénél.

A Police.hu oldalon megjelent tájékoztatás szerint egy férfi csütörtökön 19 óra 5 perc körül jelentkezett belépésre a határátkelőhelyen, és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai szigorított vámvizsgálatot rendeltek el vele szemben. A pénzügyőrök a jármű ellenőrzésekor azt tapasztalták, hogy az utastér alatti padlólemezt megduplázták, és ott egy rejtekhelyet alakítottak ki. Ennek feltárásához a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltói nyújtottak segítséget.

A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a lefoglalt anyag marihuána, amely – súlya alapján – feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 63 millió forint. 

 
 

A nyomozók a szerb férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértő bevonásával folytatja a nyomozást.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.