Egy nő vesztette életét a 8-as főúton

KG

2012. július 21., szombat 10:25, frissítve: szombat 19:58

Kamion ütközött személyautóval a 8-as főúton Ajka-Bakonygyepesnél, a balesetben a személyautó utasa, egy nő életét vesztette – közölte Czirner József, az Országos Mentőszolgálat regionális orvos-igazgatója.

Ajka-Bakonygyepesnél a rendőri helyszínelés idejére teljes útzárat rendeltek el, a forgalmat Ajkarendek felé terelik el – mondta Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Czirner József tájékoztatása szerint a balesethez egy mentőhelikopter és négy mentőautó érkezett. A kamion vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett, az autó vezetőjét súlyos sérülésekkel vitték az ajkai kórházba. A távirati iroda információja szerint a kamion oxigént szállított, és a személyautóban svájci állampolgárok utaztak.

Átfejtik a kamion rakományát – közölte a katasztrófavédelem Veszprém megyei szóvivője. Bakos György tájékoztatása szerint a tartálykocsi nyomás alatt lévő oxigént szállított, ami veszélyes árunak számít. Hangsúlyozta: bár az oldalára borult kamionból nem szivárog az anyag, a katasztrófavédelem munkatársai folyamatos felügyelet alatt tartják azt. A helyszínen a veszprémi és az ajkai tűzoltók mellett a műveleti szolgálat szakemberei is ott vannak.

A rakományt szállító cég Budapestről mentesítő autót küldött a baleset helyszínére, az oxigén átfejtése várhatóan két-három órát vesz majd igénybe – közölte Bakos György.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.