Eldől a sorsuk

WA

2011. december 12., hétfő 17:09

Sorsdöntő tanácskozások kezdődtek hétfőn Athénban a görög kormány és a nemzetközi, illetve a magánhitelezők képviselői között.

A görög államkötvények tulajdonosai – bankok és biztosítótársaságok – arról a programról tárgyalnak, amely lehetővé tenné az adósság egy részének a leírását.

A nemzetközi hitelezők – IMF, EKB, Európai Unió – küldöttsége ismét áttekinti, miként haladnak Görögországban azok a reformok és takarékossági programok, amelyeket a nemzetközi közösség a korábbi, 110 milliárd eurós hitel odaítélésnek feltételéül szabott.

Emellett megkezdik a tárgyalásokat egy újabb, 130 milliárd eurós hitelről, ami nélkül Görögország fizetésképtelenné válna. A nemzetközi hitelezők újabb takarékossági intézkedéseket várnak a görög kormánytól az eddigieken felül: görög lapbeszámolók szerint egyebek mellett azt szorgalmazzák, hogy csökkenjenek a munkaköltségek a magánszférában, a bérek befagyasztása mellett a kormány a közszférában mérsékelje a pluszpénzeket.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.