Elfogadható, örömmel vett pontosítások ezek

NT

2011. november 23., szerda 19:22

Gloviczki Zoltán közlése szerint egyáltalán nem stratégiai kérdéseket érintenek azok a módosító indítványok, amelyeket az új köznevelési törvényhez nyújtottak be parlamenti képviselők.

A közoktatásért felelős helyettes államtitkár szerdai, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: ezek a beterjesztések „nagyon is hasznos, és általunk is többségében elfogadható, sőt örömmel vett pontosítások vagy kiegészítések”.

Mint ismert, Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője számos módosító javaslatot nyújtott be az oktatási államtitkár által fémjelzett előterjesztéshez. Lázár János egyik indítványában például azt kezdeményezi: minden iskolatípusban központi felvételi vizsga sikeres teljesítése legyen a középfokú oktatási intézménybe történő felvétel előfeltétele. Fideszes és kereszténydemokrata politikusok emellett kötelezően választható etika- vagy hit- és erkölcsoktatás bevezetését is javasolják.

Gloviczki Zoltán emlékeztetett arra, hogy a 2003-as közoktatási törvény átalakításakor csaknem ötszáz módosító indítványt nyújtottak be a jogszabályhoz „kormány- és egyéb párti” parlamenti képviselők. Ehhez képest jelenleg „a mi legnagyobb meglepetésünkre az este hat órai határidő előtt huszonnyolc módosítót nyújtottak be a parlament elé” – jegyezte meg.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.