Elfogták a férfit, aki rágyújtotta a házat a családjára

MN

2017. július 17., hétfő 15:56, frissítve: hétfő 16:05

A rendőrök azonosították, majd elfogták azt a férfit, aki Mezőcsáton hétfő hajnalban felgyújtotta saját házát. A tűzben két ember, egy apa és kisgyermeke is az életét vesztette. A 36 éves B. Csaba ellen emberölés gyanúja miatt indított eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

A gyanúsított hétfőn a hajnali órákban egy családi veszekedés után felgyújtotta saját házát, amiben egy felnőtt és három gyerek aludt. Miután a tűz továbbterjedt, a gyújtogató elmenekült a helyszínről, anélkül hogy segítséget nyújtott volna a bent lévőknek. Egy 14 éves lány és egy 12 éves fiú még ki tudott menekülni a házból, ahol időközben felrobbant egy gázpalack is. A 33 éves apa a 1,5 éves lányával már nem tudott kijutni.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a bűnügyi őrizetbe vett gyanúsítottal szemben előterjesztést tesz előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására – közölte a rendőrség.

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.