Elfogták a Kálvin téri nőverőt

2017. augusztus 11., péntek 14:54, frissítve: péntek 15:02

Elfogta a rendőrség azt a budapesti férfit, aki még május 11-én, a Kálvin téri aluljáróban bántalmazott egy járókelő nőt, azután, hogy belekötött egy helyi pizzázó eladójába.

A gyanúsított azért robbant, mert az eladó angolul szólt hozzá. „Mocskos migráns, ez az én hazám! Magyarország a magyaroké, te csótány, saját országomban nem vagyok turista” – üvöltötte a férfi, de dührohamának nem a pizzás fiú, hanem egy járókelő esett áldozatául. A sértett később Facebook-oldalán számolt be a történtekről.

„Odamentem hozzá, és megkértem, hogy ne beszéljen így a fiatalemberrel, olyan sok a turista Budapesten, biztos véletlenül nézte turistának. Erre az arc elkezd üvöltözni velem is, hogy »Húgyagyú liba, ez Magyarország!«, és ő magyar, a többire nem emlékszem. Fejelgetett felém, aztán pofán vágott, leesett a szemüvegen, arrébb rúgta, üvöltözött még, és elment. […] Éljen a gyűlöletpolitika, agymosás és uszítás” – írta bejegyzésében a megvert nő.

A rendőrség a történtek után és augusztus elején is fényképes körözést adott ki az eset után távozó gyanúsítottról, szerdán pedig azonosították is a feltételezett támadót: állampolgári bejelentés érkezett a BRFK-hoz, hogy a férfi egy ferencvárosi üzletben tartózkodik.

A rendőrök még aznap délután, a Lónyay utcában elfogták az 59 éves gyanúsítottat, aki ellen garázdaság miatt indult eljárás. A BRFK kezdeményezi a férfi bíróság elé állítását is.

Joystickon mozgatott provokátor?

Németh Szilárd, egyébként „Nyavalyás provokációnak” nevezte a migránsgyűlölő garázdáról szóló hírt – erről az ATV Start című műsorában beszélt.

„...bármi elképzelhető, meg annak az ellenkezője is azután, hogy Soros György betette ide a lábát, és joystickon mozgat provokátorokat, akár a sajtót nézzük, akár a szervezeteket nézzük, amelyeket ő pénzel, azt csinálják, amit ő mond” – mondta a Kálvin téri erőszak mögött is Soros-összeesküvést sejtő Fidesz-alelnök.

Ha már mozgatórugókról van szó, a garázdaság több milliárd forintos költségvetésű gyűlöletpropaganda eredménye is lehet: 2015 szeptembere – a szerb–magyar határszakasz lezárása – óta a magyar lakosság alig láthatott saját szemmel menekültet, az ellenük és Brüsszel ellen uszító plakátokból viszont annál többet, a migráció szó mára pedig szinte a járvány szinonimájának tűnik a kormányzati kommunikációban.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.