Elfogták a Kálvin téri nőverőt

Koncz Tamás

Koncz Tamás

2017. augusztus 11., péntek 14:54, frissítve: péntek 15:02

Elfogta a rendőrség azt a budapesti férfit, aki még május 11-én, a Kálvin téri aluljáróban bántalmazott egy járókelő nőt, azután, hogy belekötött egy helyi pizzázó eladójába.

A gyanúsított azért robbant, mert az eladó angolul szólt hozzá. „Mocskos migráns, ez az én hazám! Magyarország a magyaroké, te csótány, saját országomban nem vagyok turista” – üvöltötte a férfi, de dührohamának nem a pizzás fiú, hanem egy járókelő esett áldozatául. A sértett később Facebook-oldalán számolt be a történtekről.

„Odamentem hozzá, és megkértem, hogy ne beszéljen így a fiatalemberrel, olyan sok a turista Budapesten, biztos véletlenül nézte turistának. Erre az arc elkezd üvöltözni velem is, hogy »Húgyagyú liba, ez Magyarország!«, és ő magyar, a többire nem emlékszem. Fejelgetett felém, aztán pofán vágott, leesett a szemüvegen, arrébb rúgta, üvöltözött még, és elment. […] Éljen a gyűlöletpolitika, agymosás és uszítás” – írta bejegyzésében a megvert nő.

A rendőrség a történtek után és augusztus elején is fényképes körözést adott ki az eset után távozó gyanúsítottról, szerdán pedig azonosították is a feltételezett támadót: állampolgári bejelentés érkezett a BRFK-hoz, hogy a férfi egy ferencvárosi üzletben tartózkodik.

A rendőrök még aznap délután, a Lónyay utcában elfogták az 59 éves gyanúsítottat, aki ellen garázdaság miatt indult eljárás. A BRFK kezdeményezi a férfi bíróság elé állítását is.

Joystickon mozgatott provokátor?

Németh Szilárd, egyébként „Nyavalyás provokációnak” nevezte a migránsgyűlölő garázdáról szóló hírt – erről az ATV Start című műsorában beszélt.

„...bármi elképzelhető, meg annak az ellenkezője is azután, hogy Soros György betette ide a lábát, és joystickon mozgat provokátorokat, akár a sajtót nézzük, akár a szervezeteket nézzük, amelyeket ő pénzel, azt csinálják, amit ő mond” – mondta a Kálvin téri erőszak mögött is Soros-összeesküvést sejtő Fidesz-alelnök.

Ha már mozgatórugókról van szó, a garázdaság több milliárd forintos költségvetésű gyűlöletpropaganda eredménye is lehet: 2015 szeptembere – a szerb–magyar határszakasz lezárása – óta a magyar lakosság alig láthatott saját szemmel menekültet, az ellenük és Brüsszel ellen uszító plakátokból viszont annál többet, a migráció szó mára pedig szinte a járvány szinonimájának tűnik a kormányzati kommunikációban.

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.