Levágta az újszülött fejét, őrizetben a pásztói csecsemőgyilkos

MN

2018. január 10., szerda 06:08, frissítve: szerda 11:32

Őrizetbe vette a rendőrség azt a 34 éves pásztói nőt, aki a napokban szülte meg gyermekét, majd megölte az újszülöttet – közölte az MTI-vel szerdán a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Nágel Tamás felidézte, hogy hétfőn este állampolgári bejelentés érkezett a főkapitányságra, miszerint Pásztó belterületén egy újszülött testrészét találták meg – a hírek szerint a csecsemő fejét.

Az ügyben nyomozást indítottak, majd rövid időn belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható, 34 éves helyi lakost – tette hozzá.

Nágel Tamás tájékoztatása szerint a jelenlegi adatok, valamint az igazságügyi orvos szakértői vélemény alapján a nő a napokban szülte meg gyermekét, majd megölte.

A nőt őrizetbe vették, és kérték előzetes letartóztatását.

A Bors Online úgy tudja, hogy a csecsemő édesanyja, H. Mónika vágta le a baba fejét, majd az újszülött koponyáját átvitte a kisváros túloldalára, ahol a konténerek közé dobta. A gyilkosság után nem sokkal egy kutya találta meg a csecsemő maradványát, és hazavitte a gazdájának. A férfi először nem sejtette, mit is tett elé a kutyája, ezért felvette a földről. A látvány sokkolta, és mint mondta, a feleségével együtt soha nem lesznek arra képesek, hogy elfelejtsék a torzót. A férfi szerint a fej véres volt, és látszott rajta az is, hogy a vágás friss.

A bulvárlap szerint a csecsemő egy helybéli, háromgyermekes családanya negyedik babája volt. H. Mónika azonban eltitkolta terhességét a családja elől. Ez nem volt nehéz, hisz molettebb testalkatú, ezért nem is tűnt fel senkinek, hogy várandós.

18

Figyelem! Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek.

  • Ha ön elmúlt 18 éves, az "Elmúltam 18 éves" gombra kattinthat, és a tartalom az ön számára elérhető lesz.
  • Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem vagyok még 18 éves" gombra, így ez a tartalom az ön számára nem lesz elérhető.

A szerkesztő ajánlja

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.