Elfogták az óbudai macskakínzással gyanúsított férfiakat

Gy. Zs.

2017. augusztus 6., vasárnap 12:02, frissítve: vasárnap 15:14

Elfogták azt a két férfit az óbudai rendőrök, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy megkínoztak egy macskát – adta hírül a Police.hu. Mint írják, a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. augusztus 1-jén két férfi a Budapest III., Szomolnok utcában megkínzott egy macskát, amely az orvosi ellátás ellenére elpusztult.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeképpen megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható a 38 éves V. András semlyéni és a 24 éves V. Zsolt mezőzombori lakos.

A két férfit az óbudai járőrök vasárnap elfogták és a kerületi rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd őrizetbe vételük mellett kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását.

A Magyar Nemzet online az Állatmentő Szolgálat vezetőjétől – a hívásunkkor épp egy sérült mókussal állatorvoshoz tartó – Somogyi Zoltántól megtudta: náluk jelentkezett egy illető, aki állította, biztos információkkal rendelkezik a tettesekről. A rendőrségen ezután tanúként hallgatta meg mindkettejüket, majd az információk alapján a hatóság intézkedett. (Az Állatmentő Szolgálat vitte orvoshoz múlt kedden a megkínzott macskát, amely a szakszerű ellátás ellenére másnap reggelre elpusztult.)

A kegyetlen állatkínzás nagy felháborodást keltett, az óbudai Szomolnok utca és a környék lakosságát valósággal sokkolták a történtek. Az állatvédők plakátokat helyeztek el a közeli házak kapuin, az Állatvédő Sereg Facebook-oldalán több ezren követték a fejleményeket, a tettes, illetve tettesek ellen valóságos hajtóvadászat indult. Civil adományból százezer forint nyomravezetői díjat is kitűztek.

Az Állatmentő Szolgálat (Állatmentő Sereg néven futó) közösségi oldalon közben többen felvetették, hogy a várható bírósági tárgyaláson minél többen vegyenek részt, ezzel is érzékeltetve: az állatvédők nem elégszenek meg egy újabb felfüggesztettel. 

 

 

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Lázár János: Akit Gyurcsány támogat, az a szememben nem vásárhelyi

A miniszter szerint úgy viselkedtünk, ahogy a Rákosi-diktatúrában volt szokás. A vásárhelyi választásról beszélgettünk.

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.