Elfogták az óbudai macskakínzással gyanúsított férfiakat

2017. augusztus 6., vasárnap 12:02, frissítve: vasárnap 15:14

Elfogták azt a két férfit az óbudai rendőrök, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy megkínoztak egy macskát – adta hírül a Police.hu. Mint írják, a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. augusztus 1-jén két férfi a Budapest III., Szomolnok utcában megkínzott egy macskát, amely az orvosi ellátás ellenére elpusztult.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeképpen megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható a 38 éves V. András semlyéni és a 24 éves V. Zsolt mezőzombori lakos.

A két férfit az óbudai járőrök vasárnap elfogták és a kerületi rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd őrizetbe vételük mellett kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását.

A Magyar Nemzet online az Állatmentő Szolgálat vezetőjétől – a hívásunkkor épp egy sérült mókussal állatorvoshoz tartó – Somogyi Zoltántól megtudta: náluk jelentkezett egy illető, aki állította, biztos információkkal rendelkezik a tettesekről. A rendőrségen ezután tanúként hallgatta meg mindkettejüket, majd az információk alapján a hatóság intézkedett. (Az Állatmentő Szolgálat vitte orvoshoz múlt kedden a megkínzott macskát, amely a szakszerű ellátás ellenére másnap reggelre elpusztult.)

A kegyetlen állatkínzás nagy felháborodást keltett, az óbudai Szomolnok utca és a környék lakosságát valósággal sokkolták a történtek. Az állatvédők plakátokat helyeztek el a közeli házak kapuin, az Állatvédő Sereg Facebook-oldalán több ezren követték a fejleményeket, a tettes, illetve tettesek ellen valóságos hajtóvadászat indult. Civil adományból százezer forint nyomravezetői díjat is kitűztek.

Az Állatmentő Szolgálat (Állatmentő Sereg néven futó) közösségi oldalon közben többen felvetették, hogy a várható bírósági tárgyaláson minél többen vegyenek részt, ezzel is érzékeltetve: az állatvédők nem elégszenek meg egy újabb felfüggesztettel. 

 

 

A szerkesztő ajánlja

Szabó Emese

Mint egy régi Trabant: méltatlan állapotok a dél-pesti centrumkórházban

Elavult műszerek, lepusztult épületek, menekülő szakszemélyzet. Siralmas a helyzet.

Kósa András

„Illiberális rezsimekben nincs konszolidáció, még durvább dolgok jöhetnek”

Orbán Viktor egyirányú utcában halad, március 15-ei fenyegetőzése is csak egy újabb állomás volt. Interjú Krekó Péter politikai elemzővel.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Seszták beismerése és a Tolvajok utcája: megvan Kisvárda „nettó befizetője”

Milyen áron készülnek az ország keleti csücskében búvó kisvárosban a nagy látványberuházások?

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.