Elfogták az óbudai macskakínzással gyanúsított férfiakat

2017. augusztus 6., vasárnap 12:02, frissítve: vasárnap 15:14

Elfogták azt a két férfit az óbudai rendőrök, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy megkínoztak egy macskát – adta hírül a Police.hu. Mint írják, a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. augusztus 1-jén két férfi a Budapest III., Szomolnok utcában megkínzott egy macskát, amely az orvosi ellátás ellenére elpusztult.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeképpen megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható a 38 éves V. András semlyéni és a 24 éves V. Zsolt mezőzombori lakos.

A két férfit az óbudai járőrök vasárnap elfogták és a kerületi rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd őrizetbe vételük mellett kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását.

A Magyar Nemzet online az Állatmentő Szolgálat vezetőjétől – a hívásunkkor épp egy sérült mókussal állatorvoshoz tartó – Somogyi Zoltántól megtudta: náluk jelentkezett egy illető, aki állította, biztos információkkal rendelkezik a tettesekről. A rendőrségen ezután tanúként hallgatta meg mindkettejüket, majd az információk alapján a hatóság intézkedett. (Az Állatmentő Szolgálat vitte orvoshoz múlt kedden a megkínzott macskát, amely a szakszerű ellátás ellenére másnap reggelre elpusztult.)

A kegyetlen állatkínzás nagy felháborodást keltett, az óbudai Szomolnok utca és a környék lakosságát valósággal sokkolták a történtek. Az állatvédők plakátokat helyeztek el a közeli házak kapuin, az Állatvédő Sereg Facebook-oldalán több ezren követték a fejleményeket, a tettes, illetve tettesek ellen valóságos hajtóvadászat indult. Civil adományból százezer forint nyomravezetői díjat is kitűztek.

Az Állatmentő Szolgálat (Állatmentő Sereg néven futó) közösségi oldalon közben többen felvetették, hogy a várható bírósági tárgyaláson minél többen vegyenek részt, ezzel is érzékeltetve: az állatvédők nem elégszenek meg egy újabb felfüggesztettel. 

 

 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.