Eljátszotta a bevételt, majd rablót hívott a bolti eladó

MN

2017. október 2., hétfő 17:56, frissítve: hétfő 18:41

Trükkösen akarta eltüntetni adósságát, de perceken belül lebukott egy budapesti dohánybolt eladója.

A 18 éves férfi október 1-én, hajnalban azzal hívta fel a BRFK-t, hogy egy ismeretlen, késes támadó kirabolta munkahelyét, vagyis a Budapest XV., Bánkút utcai dohányboltot, és egymillió forintos bevetélt vitt el az üzletből.

A nyomozóknak már az adatgyűjtés elején gyanússá vált az összevissza magyarázó eladó, aki rövid időn belül elismerte: szó sem volt rablásról, ő szervezte meg az akciót, hogy leplezze korábbi sikkasztását.

A fiatal férfi ugyanis több napon keresztül szerencsejátékra költötte a dohánybolt bevételeit, szeptember 30-án éjszaka pedig 600 ezer forintot veszített. Ekkor mentőmegoldásként kérte meg egyik barátját, hogy egy megszervezett rablás keretében vigye el a maradék pénzt is a kasszából, az egészet pedig álcázzák bűnügynek.

A 17 éves segítő rábólintott az ötletre, és hajnali fél négy előtt el is játszotta a késes támadást az üzlet kamerái előtt.

Az akció azonban minden szempontból balul sült el: a két barátot elfogták, és sikkasztás gyanújával eljárást indítottak ellenük – az ötletgazda várhatóan előzetes letartóztatásba is kerül.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.